Начало Top Moto News MotoE: Мантовани с победа в първия старт на пистата в Каталуния

MotoE: Мантовани с победа в първия старт на пистата в Каталуния

76
0
Андреа Мантовани
Андреа Мантовани, снимка RNF

Андреа Мантовани записа победа в първия старт на пистата в Каталуния. Пилотът на RNF MotoE Team записа втори успех от началото на кампанията. Втори и трети завършиха Матиа Касадей (HP Pons Los40) и Ектор Гарзо (Intact GP MotoE).

Каталуния е домакин на предпоследния седми кръг от сезон 2023 в световния шампионат на MotoE. Състезанията се провеждат на едноименната писта с дължина 4.657 км.

Времето преди началото на първия старт на пистата „Каталуния“ бе сухо и облачно. Температурата на въздуха бе 26 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 31.

Торес поведе след изгасването на червените светофари в Каталуния. Испанецът спечели квалификацията по-рано днес и е един от претендентите за спечелването на световната титла. Зад Торес се движеха Касадей, Мантовани, Занони и Ферари

Торес запази водачеството в първите две обиколки в Каталуния, следван от Касадей. Мантовани изпревари Гарзо и зае третото място. В челната десетка се движеха още Спинели, Понс, Ферари, Законе, Круменахер и Манфреди.

Касадей изпревари Торес на спирането на десети завой 3 тура преди края на старт №1 в Каталуния. Във водещата групичка влизаха още Мантовани и Гарзо. Същевременно Мика Перес (RNF MotoE Team) отпадна след катастрофа.

Драмите в първия старт на пистата „Каталуния“ продължиха и в последната обиколка. Торес допусна грешка при спирането и навлезе в зоната за сигурност. Испанецът трябваше да мине през дългата обиколка, което му коства загуба на няколко места.

Мантовани в крайна сметка успя да спечели състезанието в Каталуния, след като изпревари Касадей в последните завой. По този начин той записа втори успех в MotoE след този в Муджело. Последното място на подиума бе заето от Гарзо.

Четвърти и пети се класираха Матео Ферари (Грезини Рейсинг) и Николас Спинели (HP Pons Los40). Шести и седми бяха Ранди Круменахер (Intact GP MotoE) и Жорди Торес (Aspar Team). Топ 10 в старт №1 на пистата в Каталуния допълниха Мигел Понс (LCR E-Team), Алесандро Законе (Tech3 E-Racing) и Кевин Манфреди (Sic58 Squadra Corse).