Начало Moto News MotoGP: Алеиш Еспаргаро бие Маркес и Довициозо

MotoGP: Алеиш Еспаргаро бие Маркес и Довициозо

60
0

Заводският пилот на Aprilia Алеиш Еспаргаро бе най-бърз в първите тренировки на пистата Филип Айлънд в Австралия. Звездата на Aprilia Racing Gresini оглави класирането във втората свободна тренировка (FP2), като изпревари световният шампион и лидер във временното класиране Марк Маркес (Repsol Honda), но не с много, а само с 5 хилядни (0.005 сек.). Алеиш победи и втория в класирането – Андреа Довициозо с Ducati с близо една десета – 0,092 сек.

В първия ден времето Бе слънчево, но с вятър, който даваше загадки с промяната на посоката си. Прогнозите са, че утре температурите ще паднат.  Така може да се наложи да се използват комбинираните времена от FP1 и FP2 за директно влизане в Q2, ако FP3 не даде възможност на пилотите да подобрят времената си.  В първата тренировка най-бърз беше Маркес с време – 1:29,602, следван на 0,093 сек. от Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3) и на 0,112 сек от Джак Милър (EG 0,0 Marc VDS).

Във FP 2 след Еспаргаро с време 1:29,225, Маркес и Довициозо, 4-и стана миналогодишният победител на Филип Айлънд Кал Кръчлоу (LCR Honda), който се придвижи напред в класирането по време на FP2. Той се нареди пред Маверик Винялес  (Movistar Yamaha MotoGP), който направи катастрофа във втората тренировка, като се плъзна на завой 8. Пилотът е ОК. 

В потвърждение на доброто си време от FP1, Джак Милър стана 6-и във втората сесия, като на домашната си писта показа отлични качества само три седмици, след като се счупи крака при инцидент по време на тренировка. Така пилотът от Таунсвил със своята Honda бе с 0.043 сек. по бавен от Винялес. Антреа Яноне (Suzuki Ecstar) направи добри времена в първия ден, след като преди седмица на Мотеги спечели 4-о място.

Сега пилотът, който е бил на подиума в Гран при на Австралия стана 7-и. Зарко от второ се придвижи на 8-о място, като се цели в титлата „Новак на годината“, особено в отсъствието на съотборника си Йонас Фолгер. На Зарко му трябва да стане 6-и в състезанието, за да я спечели. Девети стана Дани Педроса (Repsol Honda), а топ 10 оформи Пол Еспаргаро (Red Bull KTM Factory Racing), който изпревари Хорхе Лоренсо (Ducati Team) и Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) – 11-и и 12-и.