Начало Moto News MotoGP: Андреа Яноне спечели първа полпозишън при кралете на Муджело

MotoGP: Андреа Яноне спечели първа полпозишън при кралете на Муджело

46
0

Андреа Яноне от екипа на Ducati за първи път ще стартира от първа позиция в кариерата си на пилот във висшия клас MotoGP. Италианецът спечели квалификацията с перфектния резултат и нов рекорд на пистата 1:46,489. Това е най-бързата обиколка, правена някога с мотоциклет на Муджело.

Преди това на тренировките – FP3 пилотът на Movistar Yamaha  Хорхе Лоренсо счупи рекорда 1:47.157 за първа позиция на Дани Педроса от 2013 г., като даде 1:46.967. Голямата изненада бе 11-ото място, на световният шампион Марк Маркес, който остана да кара в първата квалификация Q1, а там тотално се издъни, като остана 13-и. С това той отпадна от битката за Q2, което се случва едва за втори път в кариерата на пилота на Repsol Honda в MotoGP.

Яноне от Ducati Team зарадва италианските си фенове с полпозишън в MotoGP и рекорд за обиколка с мотоциклет по трасето с дължина 5,2 км. Само на 0.095 сек след него бе Лоренсо, който е в сандвича на Ducati на първа редица, тъй като с трето време, на 0.121 сек бе Андреа Довициозо.

Начело на втора редица е Кал Кръчлоу от CWM LCR Honda на 0.168 сек., който е 4-и, а до него са Алекс Еспаргаро  на 0.365 сек. от Team Suzuki Ecstar GSX-RR и 6-и пилотът на Ducati Team с уайлд кард Микеле Пиро – на 0.381 сек., 6-и. Дани Педроса (Repsol Honda), Валентино Роси (Movistar Yamaha) и Маверик Винялес (Team Suzuki Ecstar) са на 3-а редица, а топ 10 допълни Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3). 11-и се квалифицира Брадли Смит (Monster Yamaha Tech 3).