Начало Moto News MotoGP: Баутиста и Брадъл представиха Aprilia RS-GP за 2016 г.

MotoGP: Баутиста и Брадъл представиха Aprilia RS-GP за 2016 г.

60
0

Пилотите Алваро Баутиста и Щефан Брадъл представиха новия мотоциклет Aprilia RS-GP днес, непосредствено преди последните тестове в Катар.

Последните официални тестове на MotoGP стартираха днес на пистата Лосаил, а Aprilia Racing Team Gresini представи новия прототип за MotoGP. За италианския отбор това е фундаментална крачка в рамките проекта, който бе старитран през 2015 г. Новият Aprilia RS-GP не е еволюция на предишен модел, а е прототип с изцяло нов дизайн, базиран на знанията и опита, придобити по време на миналия сезон. Това е първият истински MotoGP мотор, построен от Aprilia.
Алваро Баутиста и Щефан Брадъл дадоха основен принос за развитието на новия проект, тъй като те през 2015 г. направиха „лабораторен сезон“ на пистата. Баутиста и Брадъл имаха възможност да се запознаят с RS-GP за 2016 г.  на предходните частни тестове на пистата Лосаил, където машината показа големия си потенциал. Това е чисто нов технически пакет, който се присъедини към новия доставчик на гуми и новото ECU, като се изисква период на фина настройка, който бе постигнат по време на първите два теста. Затова отборът е оптимист за новия сезон.