Начало Moto News MotoGP: Бразилската Гран при може да отпадне

MotoGP: Бразилската Гран при може да отпадне

45
0

Бразилският старт в MotoGP е на ръба да бъде отменен. Поне това твърдят някои италиански и местни медии. Причината е, че компанията, която има договор за организирането на бразилската Гран При не е могла да осигури финансово обновлението на пистата Нелсон Пикет.

Autódromo Internacional Nelson Piquet се намира в столицата Бразилия. Когато договорът е подписван, се уточняваше, че на трасето трябва да се извършат много ремонтни работи като подобрение на зоните за сигурност и по инфраструктурата така, че да отговаря на изискванията за Гран При. Според Motosprint.it, на пистата не е свършена никаква работа, а компанията е на границата на фалита. Италианците твърдят, че от Бразилия искат да преместят състезанието на друга писта – на името на Аeртон Сена в Лондрина. Там обаче има същите проблеми по обновяването на пистата и инфраструктурата, въпреки че някога са се правели мотоциклетни състезания.

Според експерти и други сайтове, ако бразилският гръг изпадне от календара на MotoGP за 2014 г., това няма да учуди никого. Твърди се, че нито един от отборите в шампионата не е предвидил в графика си участие в Бразилия. Ако състезанието изпадне от календара, той ще бъде леко облекчен, тъй като сега има три поредни старта в три седмици без прекъсване – Мизано, Арагон и Бразилия на 28 септември. Ако Бразилия отпадне, Арагон ще мине на споменатата дата.

Стартът в Бразилия трябва да бъде първият от 10 години насам. За последно втази страна имаше състезание през 2004 г. на пистата в Рио де Жанейро. Пистата Нелсон Пикет в Бразилия с дължина 5476 м и 15 завоя е разположена срещу стадиона Estádio Nacional, на който ще се играят мачовете от световното първенство по футбол тази година.