Начало Moto News MotoGP: Довициозо най-бърз в първия ден на Мотеги

MotoGP: Довициозо най-бърз в първия ден на Мотеги

37
0

Андреа Довициозо бе най-бърз в първия тренировъчен ден на пистата Мотеги за Гран При на Япония. Италианецът даде най-добро време във втората свободна тренировка, докато в първата с най-добро време бе Хорхе Лоренсо.

Световният шампион и кандидат за нова титла Марк Маркес (Repsol Honda Team) в първата сесия катастрофира при спирането за завой 5, но след като се прибра със скутера на един от маршалите в бокса, при второто си излизане направи 1:46.004 в края на сесията, като бе по-бавен с 0.166 сек. от Лоренсо. Пилотът на Yamaha даде 1:45, 838 мин.

Във втората сесия с много мека задна гума Довициозо постигна 1:45,140 и се придвижи от 3-о на първо място в последната от 20-те обиколки, които направи. На предишното състезание, Дови отново бе най-бърз на тренировките, като отново даде най-добро време. Втори остана Лоренсо на 0,440 сек., но той работеше по друга програма и изобщо не пробва мека гума. Трети бе Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) с побти същото време като Лоренсо. Германецът изостана на  0.497 сек. от първия, но пък постигна най-висока максимална скорост на правата – 307 км/ч.

Дани Педроса (Repsol Honda Team) направи грешка при спирането за 11-и завой, но въпреки това завърши деня на 4-о място. Той изпревари Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP). Топ 10 оформиха Маркес, Пол Еспаргаро и Брадли Смит, двамата от Monster Yamaha Tech3, Андреа Яноне (Pramac Racing) и Йони Ернандес (Energy T.I. Pramac Racing)