Начало Moto News MotoGP: Довициозо печели на Мизано, Маркес с важна крачка към титлата

MotoGP: Довициозо печели на Мизано, Маркес с важна крачка към титлата

99
0
Андреа Довициозо

Андреа Довициозо с Ducati победи по категоричен начин в Гран при на Сан Марино на пистата Мизано, 13-и кръг от първенството в MotoGP. Така той донесе пълен триумф за страната си, печелейки като италианец победата за италиански тим на италианска писта.

Втори завърши Марк Маркес с Repsol Honda, с което испанецът направи нова важна крачка към спечелването на титлата тази година. 6 кръга преди края на сезона той увеличи преднината си на 67 точки пред излезлия на 2-о място Дови, който изпревари Валентино Роси с 3 т. в генералното класиране.

На старта поведе Хорхе Лоренсо с Ducati пред Джак Милър от Pramac Ducati, Маркрес и Довициозо. Последният бързо мина пред Марк, а до края на първия тур Дови се справи и с Милър. В следващия тур пред Джак мина и Маркес. Пилотите на Yamaha Винялес и Роси бяха едва 5-и и 8-и.

Милър обаче допусна сериозна грешка и се озова в дъното на колоната. Отпред Довициозо изпревари съотборника си и поведе, като успя да се откъсне. Хорхе загуби темпо и бе притиснат и изпреварен от Марк 13 обиколки преди края.

В следващите обиколи двамата на 2 пъти си размениха позициите, като Хорхе изглеждаше по-бърз. 8 тура преди края Лоренсо се установи на 2-а позиция, а битката между двамата позволи на Дови да се откъсне напред на над 2 сек.

2 обиколки преди края Лоренсо падна в стремежа си да остане пред Маркес. Така Марк завърши 2-и, а Кал Кръчлоу от LCR Honda 3-и. Алекс Ринс стана 4-и, следван от Винялес, Дани Педроса с втория мотор на Repsol Honda и Роси.

Класиране от състезанието