Начало Moto News MotoGP: Дъжд проваля тестовете , Петручи най-бърз

MotoGP: Дъжд проваля тестовете , Петручи най-бърз

42
0

След доста натоварения първи тестов ден в понеделник, днес изпитанията на всички отбори бяха объркани от дъжда на пистата Рикардо Тормо във Валенсия. Данило Петручи бе най-бърз от 11-те пилоти, които дръзнаха да излязат на мократа писта.

Много от топ имената в шампионата не искаха да поемат риска и не излязоха на трасето. Сред тях бяха пилоти като Дани Педроса от Repsol Honda, най-бързият от първия ден Хорхе Лоренсо от Movistar Yamaha MotoGP, двамата от Monster Yamaha Tech 3 Пол Еспаргаро и Брадли Смит…

Италианският пилот Данило Петручи бе най-бърз като даде време 1:42.431 за новия си тим Pramac Racing, като бе с повече от секунда по-бърз от Ники Хейдън (Drive M7 Aspar), който направи 24 обиколки с новия мотоциклет RC213V-RS за категорията Open. Новият колега на Хейдън – Юджийн Лавърти, който дойде от световния шампионат на Супербайк, също поработи здраво във втория ден за екипа на Aspar, макар че стана 10-и. Валентино Роси от екип на Movistar Yamaha MotoGP даде 4-о време, но направи само 8 обиколки, докато световният шампион Марк Маркес (Repsol Honda) направи 16 тура и завърши деня на 8-о място. Междувременно доста по-добре се представи  с новата си машина, заводска спецификация на Honda RC213V Скот Рединг, който през 2014  г. караше машина от клас Open. Пилотът на Estrella Galicia Marc VDS Рединг направи 42 обиколки и даде третовреме в една от тях, като иpостана на 1.382 сек. от Петручи. Рединг катастрофира в края на деня, но не бе единствения. Паднаха още Петручи, Лорис Баз (NGM Forward Racing) и Кал Кръчлоу (CWM LCR Honda). Кръчлоу дори не записа време в първото си излизане, преди да падне, а след това не излезе втори път.

Заводската двойка на Aprilia Gresini – Алваро Баутиста и Марко Меландри, които подписаха договори да карат в MotoGP през следващата година, също записаха времена. Баутиста направи най-много обиколки за деня – 47, като се нареди на 5-о място. Меландри остана 7-и.