Начало Moto News МотоGP: Довициозо ще замести Роси в Дукати

МотоGP: Довициозо ще замести Роси в Дукати

38
0
Tech-3 Ямаха,Андреа Довициозо

Андреа Довициозо ще отиде на мястото на Валентино Роси в тима на Дукати от МотоGP. 26-годишният пилот, който понастоящем е в Ямаха Тех 3, подписа двегодишен договор и през 2013 г. ще е съотборник на Ники Хейдън. Сънародникът му Роси се връща в Ямаха.

Споразумението с Довициозо потвърждава интереса на компанията ни към състезанията, които са важна част от наследството и ДНК-то на Дукати. За нас е удоволствие да приветстваме Андреа. Уверени сме, че заедно с Хейдън, с когото продължихме договорката си, ще продължат развойната ни програма, ще се състезават и ще постигат резултати благодарение на усилията и вярата на партньорите, спонсорите и феновете ни – коментира президентът Габриеле дел Торкио.

Генералният мениджър на Дукати Корсе Филипо Прециози допълни, че екипът е привлякъл Довициозо заради техническите му способности, талант и решимост.

В негово лице се сдобиваме с невероятно познание, благодарение на което ще продължим растежа и развитието на проекта си за МотоGP. Той е наясно колко работа има за вършене и е готов да се труди с ентусиазъм и увереност, а това са основни изисквания за постигането на успех в този толкова труден шампионат – добави той.