Начало Moto News MotoGP: Довициозо си счупи ключицата

MotoGP: Довициозо си счупи ключицата

113
0

Андреа Довициозо последва съдбата на Ники Хейдън и се контузи по време на зимните си тренировки. Дови, който премина в екипа Monster Yamaha Tech 3 за сезон 2012, счупи дясната ключица при падане, когато е тренирал с кросов мотоциклет на 5 януари.
Пилотът на Ducati Ники Хейдън си счупи лявата плешка и две ребра на покритата кросова писта в родния си град Оуенсбро, щата Кентъки на 27 декември. Сега и двамата пилоти, които пострадаха от мотокроса, трябва да започнат бързо възстановяване и фитнес, за да участват в първите тестове на пистата Сепанг на 31 януари.
Ден преди падането на трасето за мотокрос, Довициозо се похвали със специална татуировка на лявата си ръка, направена в памет на загиналия Марко Симончели. Миналата година Довициозо постигна най-доброто класиране в кариерата си във висшия клас – трето място. Това бе и последният му сезон като пилот на Repsol Honda. Сега той ще е съотборник на англичанина Кал Кръчлоу в Tech 3. Кал и бившия му съотборник Колин Едуардс също пострадаха със счупени ключици, но миналата година по време на сезона.