Начало Moto News MotoGP: Еспаргаро най-бърз в първия ден в Катар

MotoGP: Еспаргаро най-бърз в първия ден в Катар

46
0

В първия ден от тестовете на MotoGP, най-бърз бе Алекс Еспаргаро, който постигна време от 1:55.386. Тестовете са на осветление, както ще бъде и състезанието на пистата Лосаил след две седмици. На трасето караха 17 пилоти от висшия клас в последните изпитания преди първия кръг, като на пистата не бяха заводските Ducati Team, Movistar Yamaha MotoGP и Repsol Honda.

Отборите от клас Factory вече завършиха последните тестове на Филип Айлънд, а Еспаргаро показа, че има доста рза машина и поставя под сериозна заплаха топтимовете. Пилотът на NGM Mobile Forward Racing бе с повече от две десети по-бърз със своята Yamaha от клас Open от втория в класирането ес по-малко от секунда от времето за първа позиция на Хорхе Лоренсо от миналата година.

Времената ставаха по-добри, когато идеалната състезателна линия на пистата се изчисти от пясъка и прахта, а по нея се отложи достатъчно количество гума, за да се подобри сцеплението. В първия час на сесията само един пилот записа време. Това бе Данило Петручи от IodaRacing Project, който излезе на трасето преди 5 часа следобед, в светлата част на деня и при високите температури на асфалта. По-добрите времена дойдоха след това, когато температурата спадна, а осветлението на пистата бе запалено. Зад по-големият брат Есаргаро бе двойката на Monster Yamaha Tech 3 Брадли Смит на на 0,253 сек и Пор Еспаргаро на 0,686 сек. с новата машина YZR-M1. Топ 5 допълниха Алваро Баутиста от GO&FUN Honda Gresini и Щефан Брадъл от екипа на LCR Honda, които дадоха еднакво време за обиколка – 1:56.081. Шести стана Андреа Яноне на 1,394 сек., който постигна най-доброто си време с машина Ducati от клас Open и най-меките – Extra-Soft гуми. В десетката влязоха още ветеранът Колин Едуардс (NGM Mobile Forward Racing) на 1.575 сек., Йони Ернандес (T.I. Pramac Racing) на 1.932 сек., Ники Хейдън (Drive M7 Aspar) на 2.188 и Скот Рединг от (GO&FUN Honda Gresini) на 2.536 сек.