Начало Moto News МотоGP: Хейдън ще пропусне старта на Бърно

МотоGP: Хейдън ще пропусне старта на Бърно

43
0
MotoGP,Ники Хейдън

Пилотът на Дукати Ники Хейдън ще пропусне състезанието в Чехия от шампионата на МотоGP. Той падна и контузи ръката си по време на квалификацията в последния кръг на Индианаполис. Състезателят дори изгуби съзнание за малко, а впоследствие лекарите са му забранили да кара на Бърно. Хейдън се надяваше, че ще успее да се надбягва там, но това явно няма да е възможно.

Контузиите на ръката причиняват дискомфорт на състезателя на Дукати и той е предпочел да пропусне надпреварата, която ще се проведе на 26 август. Ники ще се върне на писта за Гран при на Сан Марино на Мизано (16 септември).

Не е хубаво, че ще пропусна още един старт. Няма някакъв особено сериозен проблем, но ръката ми все още е много подута, те е особено силна в момента, а и контузиите на дясна ръка са особено лоши за мотоциклетистите – обясни Хейдън. – Няма да съм на 100% ефективен на писта в момента, а ако пренатоваря ръката или пак катастрофирам, може да стане нещо още по-лошо. Освен това още ме мъчи главоболие, след като загубих съзнание. Лекарите ми обясниха, че идеята да се състезавам точно сега не е добра. Всички в отбора са съгласни. Налага се да ги послушам. Ще се лекувам и подготвям за Мизано.