Начало Moto News MotoGP: Яноне №1 след петъчните тренировки в Австралия, Кръчлоу с тежко падане

MotoGP: Яноне №1 след петъчните тренировки в Австралия, Кръчлоу с тежко падане

94
0
Андреа Яноне

Андреа Яноне със Suzuki постигна най-добро време след петъчните свободни тренировки за Гран при на Австралия в MotoGP. Италианецът записа 1:29.131 мин във втората сесия и изпревари с 0.160 сек Данило Петручи от Pramac Ducati. Сесията обаче ще се запомни с тежкото падане на Кал Кръчлоу от LCR Honda на завой 1.

Британецът излетя с висока скорост 12 минути преди края на сесията. Той веднага бе транспортиран до медицинския център, където установиха, че има счупен глезен и ще пропусне състезанието. По-късно Кръчлоу беше откаран до болницата в Мелбърн, където се очаква да претърпи операция.

Кал остана с 5-о време за сесията, като пред него се наредиха Маверик Винялес с Yamaha, който бе най-бърз в първата сесия, и Андреа Довициозо с Ducati. Осигурилият си предсрочно титлата Марк Маркес остана 7-и. Пилотът на Repsol Honda нямаше добър ден след падане в първата сесия, а във втората допусна грешка на завоя Сибериа и мина през чакъла.

На същия завой падна и Такааки Накагами, но японецът се размина без сериозни контузии. Шести, пред Маркес, се класира Йохан Зарко от Yamaha Tech 3, а 8-и и 9-и останаха Джак МИлър и Алекс Ринг. Легендата Валентино Роси с Yamaha се нареди 10-и.