Начало Moto News МотоGP: Инструкциите от Ямаха са ясни – да се опитаме да победим...

МотоGP: Инструкциите от Ямаха са ясни – да се опитаме да победим Маркес, заяви Кръчлоу

55
0
Валентино Роси,Кал Кръчлоу

Последният кръг от световния МотоGP шампионат ще реши титлата в първенството, но може да се окаже, че в битката ще участват не само основните съперници Марк Маркес (Хонда) и Хорхе Лоренцо (Ямаха). Кал Кръчлоу например (състезаващ се за Тех 3 Ямаха преди да премине догодина в Дукати) разкри, че има ясни инструкции от заводския екип: да е колкото се може по-бърз и да се опита да победи Маркес! Той обаче смята, че трябва да се съсредоточи върху собственото си състезание и след това върху всичко останало.

Разликата между 20-годишния пилот на Хонда и съперника му Лоренцо е 13 точки в генералното класиране.

Кръчлоу пък е мотивиран да приключи силно сезона с настоящия си отбор, а пистата би трябвало да пасне на Ямаха.

Положението се подобри значително, откакто преасфалтираха трасето. Преди имаше добри секции и такива, където се пързаляш, като освен това условията се променяха обиколка за обиколка. Сега сцеплението е добро в цялата дистанция, а това би трябвало да е чудесно за мотора. Ако обаче температурата се качи, ще е още по-добре за Ямаха. Не мисля, че ще е някаква жега – някъде около 26 градуса са нормални и те са перфектни за машината. Не искаме да е по-голяма жега или по-хладно от това – обясни англичанинът.

Той заяви също така, че на трасето Рикардо Тормо е трудно да се изпреварва. Освен това зоните за сигурност не са особено големи и не може да допускаш безнаказани грешки.

По отношение на битката за титлата пък Кал смята, че трябва да направи нормално състезание и да извлече максимума от своя мотор, отколкото да се тревожи за борбата на короната и евентуално свое участие в нея.

Инструкциите от Ямаха са ясни: да сме възможно най-бързи и да се опитаме да победим Маркес! Преди всичко обаче ще гледам себе си и после ще видим какво ще стане. Лоренцо така или иначе е бърз. Той пък може само да вложи всичко, за да спечели надпреварата и след това да види какво става зад него. Но определено трябва да внимаваме за тази ситуация (битката за шампионата – б.р.) – каза Кръчлоу.

Личните предпочитания на Кал този сезон са за Маркес – според англичанина 20-годишната сензация в МотоGP заслужава короната след невероятния си сезон:

По принцип за мен няма значение кой ще спечели, но вярвам, че Марк заслужава успеха. Стореното от него в първата му година в МотоGP го доказва. Ако не се случи, за мен ще е грешка на някого другиго. А и той щеше да е в далеч по-добра позиция, ако бе финиширал в Австралия.

Маркес бе дисквалифициран на Филип Айланд заради грешка при спиранията в бокса.