Начало Moto News MotoGP: Кръчлоу най-бърз на Херес, 15 пилоти в една секунда

MotoGP: Кръчлоу най-бърз на Херес, 15 пилоти в една секунда

55
0

Кал Кръчлоу от частния тим LCR Honda Castrol бе най-бърз в първия ден от тренировките на пистата Херес в Испания. Победителят от Аржентина даде най-добро време във втората свободна тренировка (FP2) и за деня на пистата, който вече носи името на Анхел Нието. Той бе с 0.028 сек. по-бърз от Дани Педроса (Repsol Honda) и с 0.091 сек. пред Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3). Само на 4 хилядни след французина и на 0,095 сек. след Кръчлоу се нареди Андреа Яноне (Suzuki Ecstar) – 4-и.

С тази тренировка пилотите влизат в в топ квалификацията утре. След като първите четирима са в една десета, първите 15 пилоти в класирането се събраха в 1 секунда, а я всибмки в класа са в две секунди. Само последния – Ксавие Симеон е на 2,049 сек. Ако тези малки разлики останат същите, то състезанието ще бъде изключително оспорвано.

Победителят от миналата година Дани Педроса все още има проблеми с контузената си ръка, защото се възстановява след операция на счупената китка. Той и Зарко показаха изключителна последователност по време на тренировките и то в дълги стинтове. Яноне също показва блестяща форма след като бе на подиума в Тексас. Световният шампион Марк Маркес, въпреки че показа изключително високо темпо по време на тренировките и стана 5-и, падна в края на FP2. Пилотът не е контузен.

След Маркес се нареди лидерът в шампионата Андреа Довициозо (Ducati Team), който даде ноай-добро време в първата свободна тренировка. След него 7-и бе съотборникът му Хорхе Лоренсо. Пилотът от Майорка през миналата година на тази писта спечели първия си подиум като пилот на червения отбор. Джак Милър (Alma Pramac Racing) бе най-бързият независим пилот на Ducati – 8-и, а след него се наредиха Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), а 10-и бе третия в първата сесия Пол Еспаргаро (Red Bull KTM Factory Racing). Общо за деня той обаче стана 11-и, тъй като бе изпреварен от съотборника на Роси – Маверик Винялес.