Начало Moto News MotoGP: Кръчлоу най-бързи на първия тест в Тайланд

MotoGP: Кръчлоу най-бързи на първия тест в Тайланд

124
0

Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol) бе най-бързият пилот от първия ден на първите тестове на пистата Чанг (Chang International Circuit) в Тайланд. Той бе първият пилот, който записа името си като най-бърз при дебюта на пилотите от висшия клас на новата писта в шампионата.

Британецът постигна време 1:30,797, като измести от първото място в края на сесията световния шампион Марк Маркес (Repsol Honda). Въпреки че бе най-бързият пилот от MotoGP на трасето, само на 0,012 сек. след него остана Алекс Ринс (Suzuki Ecstar) също с време, постигнато в края на екшъна. Маркес остана трети, а само на 0.033 сек. след него бе вторият в класирането за 2017 г. Андреа Довициозо с Ducati.

Времето беше горещо – около 40 градуса и много пилоти предпочетоха дълги стинтове. Натоварването на пилотите не бе леко, защото пистата бе непозната. Кръчлоу направи 70 обиколки, въпреки падането си, което се случи с много от пилотите. Британецът бе трети в класирането след Маркес и съотборника му Дани Педроса (Repsol Honda), който също катастрофира. Тримата пилоти бяха заети с работа по машината на HRC и влязоха в топ 5, като разликата бе по-малка от 2 десети.

Второто място на Ринс бе наистина изненадващо. Испанецът влиза в едва втория си сезон и има все още проблеми с контузията си от края на миналата година. Той имаше добри постижения през целия ден, а най-доброто си време постига нека бе най-бърз в последния сектор на пистата.

Той бе само на 0.012 сек. от Кръчлоу, а съотборникът му Андреа Яноне (Suzuki Ecstar) постави двама пилоти на Suzuki в топ 10. Отборът на завода в Хамамацу пробва нова изпускателна система и продължи да работи по конфигурациите на двигателя.

Довициозо се нареди сред най-бързите в първия ден в Тайланд, като бе само на 0,033 сек. от Маркес. Двамата работиха по аеродинамиката. Ducati имаха три нови аеродинамични пакета за тестовете в Бурирам, а Довициозо изпробва два от тях в първия ден. Шасито е подобрено и развито в завода в Борго Панигале за изпитанията в Тайланд, като се пъресе по-добро поведени в средата на завоя. Това би помогнало повече на Хорхе Лоренсо, който бе най-бърз в Малайзшия. Сега Лоренсо остана на повече от 4 десети след Кръчлоу.

Данило Петручи (Alma Pramac Racing), също с Ducati влезе в топ 10, като стана 6-и с мотоциклета GP18 и бе тъкмо пред новия си съотборник Джак Милър. Австралиецът остана след Петручи само с 0.041 сек. Дннес друг италиански пилот – Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) имаше повод за празник. Докторът навърши 39 години и стана 8-и, като бе най-бързият пилот на Yamaha.

Роси направи 74 обиколки, които бяха най-много за машините от Ивата. Съотборникът му Маверик Винялес стана 11-и, но само на десета след него. Друг пилот на марката – Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3), който остана 12-и зад Винялес само на 0.011 сек., като също ще кара шасито от 2016 г.  през този сезон.

Новият ме съотборник за Тайланд във висшия клас бе Хафиз Сиахрин, който прави дебют в кралската класа и е заместник на Йонас Фолгер в Monster Yamaha Tech 3 за 2018 г. Сиахрин е първият малайзиец в MotoGP и бе на половин секунда от  другият  новак в класирането Ксавие Симеон (Reale Avintia Racing) и от Том Люти  (EG 0,0 Marc VDS).

Най-бързият новак отново бе Такаки Накагами (LCR Honda Idemitsu). Японецът бе 17-и на близо 9 десети от Кръчлоу, докато световният шампион в Moto2 Франко Морбидели на 19-и. 20 пилоти се събраха в една секунда разлика.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ДЕНЯ