Начало Moto News МотоGP: Кал Кръчлоу е подписал с Дукати за 2014 г.

МотоGP: Кал Кръчлоу е подписал с Дукати за 2014 г.

31
0
Кал Кръчлоу

Кал Кръчлоу е подписал двугодишен договор с Дукати и ще кара за новия си отбор от 2014 г., съобщи ВВС Договорът трябва да бъде обявен утре, като той ще означава, че британският пилот ще кара за първи път в заводски тим в МотоGP.

27-годишният Кръчлоу водеше преговори с няколко екипа за бъдещето си в шампионата. Той спечели четири подиума с настоящия си екип Тех 3 Ямаха през сезона досега. По принцип имаше желание и да остане, но поиска заводска подкрепа, каквато не му бе дадена. Кал отива в Дукати на мястото на Ники Хейдън, чийто контракт не бе продължен.

Ямаха имаха желание Кръчлоу да остане при тях.

Сега е моментът той да направи пари от кариерата си. Опитваме се да сглобим такова предложение, че да го задържим – обясни управляващият директор на Ямаха Мотор Рейсинг Лин Джарвис през motogp.com.

Кал ще е съотборник на Андреа Довициозо в Дукати, с когото преди бяха съотборници и в Тех 3. Италианският отбор има доста проблеми през последните години, които принудиха и Валентино Роси да напусне (той пък се върна в Ямаха). Дукати нямат победа от успеха на Кейси Стоунър в Гран при на Австралия през 2010 г. Мястото на Кръчлоу пък ще бъде заето от Пол Еспаргаро.