Начало Moto News МотоGP: Кал Кръчлоу води преговори с пет екипа за догодина

МотоGP: Кал Кръчлоу води преговори с пет екипа за догодина

33
0
Кал Кръчлоу

Кал Кръчлоу все още няма потвърдено място за следващия сезон в МотоGP, но въпреки това настоява, че не бърза да подпише договор за 2014 г. Пилотът на Тех 3 Ямаха се съмнява, че изобщо ще има новини в това отношение преди Индианаполис.

Последният резултат и уикенд (на пистата Лагуна Сека в САЩ) няма да променят нищо по отношение на бъдещето ми – бе категоричен Кръчлоу с оглед на факта, че след тази надпревара отстъпи четвъртото си място в генералното класиране на Валентино Роси (Ямаха). – Очевидно е, че през целия сезон досега съм бърз и имаме добро представяне. Не смятам, че едно лошо състезание ще промени нещо. Няма да прибързвам с решението до Инди. Нужно ми е време и водя разговори с пет отбора, при това не само в този шампионат. Да видим какво ще стане.

Кръчлоу нямаше добър уикенд на Лагуна Сега и го заяви след надпреварата там, допълвайки, че няма никакво извинение за представянето си.

Така и не намерих оптимални настройки за мотора през цялото време, така че в неделя просто гледах да стигна до финала. Беше едно от онези състезания, които в миналото може би нямаше да завърша. Този път поне взех някакви точки. Отидох пети в подреждането за шампионата, направих най-лошата си квалификация и все пак видях карирания флаг 15 секунди след победителя. В други стартове (подобно представяне) може да е четвърто, но това бе трудно бягане за Ямаха, а Валентино и Хорхе [Лоренцо] свършиха по-добра работа. Аз само трябваше да завърша и го сторих – седми – допълни пилотът.

По непотвърдена информация в МотоGP Кал преговаря с настоящия си екип Тех 3 Ямаха, с Хонда LCR и заводския екип на Дукати, където стана ясно, че няма да подновят договора на Ники Хейдън.