Начало MotoGP News MotoGP обяви календар с 13 старта в Европа

MotoGP обяви календар с 13 старта в Европа

689
0
старт, Ред Бул Ринг, MotoGP
снимка: HRC

MotoGP обяви ревизиран календар за сезон 2020, съдържащ 13 старта в Европа. Включени са пет писти с по два поредни старта – Херес, Ред Бул Ринг, Мизано, Арагон и Рикардо Тормо.

Според оповестения днес календар сезонът трябва да започне на Херес на 19 юли. Състезанията са много близо едно до друго, което ще натовари максимално отборите и пилотите. Според организаторите тази година могат да се проведат максимум 17 кръга. Водят се разговори с още 4 надпревари – в САЩ, Аржентина, Тайланд и Малайзия – за слотове между 22 ноември и 13 декември. Евентуалното им включване в календара трябва да бъде потвърдено до 31 юли.

„Всички дати, събития и възможното присъствие на зрители зависи от развитието на пандемията и одобрението на съответните правителства и власти“, се казва в официалното изявление.

„Радваме се, че работата от последните седмици, която свършихме заедно с останалите отбори, ФИМ, Дорна и IRTA (асоциацията на отборите), ни позволява да се върнем към състезанията“, каза шефът на Дукати Корсе Луиджи Дал’Иня. „Според мен е много положително най-после да имаме календар, независимо какви трудности и ограничения трябва да приемем. По време на месеците изолация сторихме всичко по силите си, за да сме готови за старта на шампионата. Програмата ще е натоварена. Ще изисква сериозни усилия от всички – не само от пилотите, но и от инженерите и механиците.“

Календарът:

19 юли – Херес, Гран при на Испания

26 юли – Херес, Гран при на Андалусия

9 август – Бърно, Гран при на Чехия

16 август – Ред Бул Ринг, Гран при на Австрия

23 август – Ред Бул Ринг, Гран при на Щирия

13 септември – Мизано, Гран при на Сан Марино

20 септември – Мизано, Гран при на Емилия Романя

27 септември – Каталуния, Гран при на Каталуния

11 октомври – Льо Ман, Гран при на Франция

18 октомври – Арагон, Гран при на Арагон

25 октомври – Арагон, Гран при на Теруел

8 ноември – Рикардо Тормо, Гран при на Европа

15 ноември – Рикардо Тормо, Гран при на Валенсия

*непотвърдени засега: САЩ – COTA (Circuit of the Americas), Аржентина – Термас де Рио Ондо, Тайланд – Чанг Интернешънъл Съркюит, Малайзия – Сепанг