Начало Moto News MotoGP: Кръчлоу с първа позиция в Бърно

MotoGP: Кръчлоу с първа позиция в Бърно

47
0

Британският пилот Кал Кръчлоу спечели първата позиция за утрешната надпревара за Гран При на Чехия на пистата Бърно. Звездата на Monster Yamaha Tech 3 постигна време 1:55,527, което е нов рекорд на пистата . Стария беше на Хорхе Лоренсо 1:56,274.   

За втори път Кръчлоу заема полпозишън в кариерата си. Кал спечели първа позиция и в Ассен по-рано тази година, но това стана в отсъствието на световния шампион Хорхе Лоренсо. Сега обаче Кал постигна успеха си при пълна конкуренция.  Кръчлоу бе трети след първото си излизане, но след това излезе за втори път и направи рекорда, като изпревари с 0,227 втория Алваро Баутиста от екипа на Gresini Honda. Испанецът дълго време бе на върха на класирането, като изпревари лидера във временното класиране Марк Маркес още на първия стинт.  Все пак пилотът на Repsol Honda Маркес, успя да запази мястото си на първа редица.

Съотборникът на Марк – Дани Педроса, пилотът на Factory Yamaha Лоренсо и новака в екипа на  Yamaha Tech 3 Бразли Смит са на втора редица. Смит остана само на 0.427 сек.  от времето за първа позиция на Кръчлоу.

Валентино Роси  и Щефан Брадъл от LCR Honda, заедно с Андреа Довициозо от тима на Ducati стартират от трета редица, като и тримата постигнаха по-добрите си времена при второто излезе на пистата. Лоренсо и Роси видимо бяха разочаровани от представянето си на квалификацията, особено от вторите си излизания.

Победителят в последните три състезания Маркес  стартира в този кръг с преднина от 21 т.  пред съотборника си Педроса и 35 пред Лоренсо. Кръчлоу е 5-и в подреждането и е най-бърз от сателитните пилоти . Миналата година в Бърно той-спечели първия си подиум в MotoGP.