Начало Moto News MotoGP: Лоренсо e лидер в последния ден на Лосаил

MotoGP: Лоренсо e лидер в последния ден на Лосаил

28
0

В изпълнения с катастрофи последен ден на официалните тестове в Катар, световният шампион Хорхе Лоренсо отново бе най-бърз. Пилотите от MotoGP направиха последната сесия от тестове преди началото на шампионата. Много от пилотите дадоха газ за по-бързи обиколки, а това стана причина за доста инциденти.

След като много от пилотите от MotoGP не бяха активни, първият излязъл на трасето бе Щефан Бардъл, а след това се появи и Валентино Роси, който за втори път падна на завой 10 в средата на сесията. Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP не бе контузен и се прибра на собствен ход до бокса. По-късно и Тито Рабат (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) падна на завой 6, но бе невредим. Алеиш Еспаргаро и Лорис Баз също паднаха, като първият получи лека контузия при катастрофата си на завой 3. Хектор Барбера и Кал Кръчлоу също бяха закарани в Clinca Mobile за преглед след като катастрофираха.

Хорхе Лоренсо водеше в класирането и в последния ден, като направи най-бързата обиколка на теста – 1:54.810, като остана единственият пилот с време 1:54 мин. след трите дни и бе с повече от половин секунда от най-близкия си конкурент. Лоренсо не бе единственият, който симулираше състезание, но другите когато го правеха имаха времена около 1:56 и 1:55 мин. Няколко пилоти направиха серия от 22 обиколки, но не достигнаха Лоренсо. На 0.516 сек. След него и в общото класиране за 3-те дни бе Скот Рединг. Сателитният пилот на Ducati направи страхотна обиколка от 1:55.326 със своя мотор Octo Pramac Yakhnich GP15 – машина на възраст една година, с която са се състезавали на пистата в Катар. Освен че бе най-бърз сателитен пилот, Радинг бе и най-бързият пилот на Ducati, като изпревари Андреа Яноне с комфортните 0.2 сек. в края на 3-ия ден.  След като вчера Маверик Винялес бе най-бърз с 0.103 сек., сега пилотът на Suzuki Ecstar постигна 1:55.333 под лампите в пустинята. Отва му отреди 3-о място за деня и 3-о в крайното класиране.

Час и половина преди края на сесията Марк Маркес постигна най-доброто си време на теста 1:55.402. Пилотът на Repsol Honda напусна пистата по-рано след падане на последния завой. Последната бърза обиколка, която той направи обаче, то прати на 4-о място. Пилотите на Honda обаче бяха извън топ 5 през по-голямото време на теста. Пети в последния ден стана Валентино Роси 1:55.429 в 36-ата от общо 55 тура, които направи. Всичките топ 5 пилоти бяха по-бързи от най-доброто време на Винялес от вчера. По време на теста в Катар, Роси е направил общо 144 обиколки за 3-те дни. Доктора обаче е на половин секунда от съотборника си Лоренсо.