Начало Moto News MotoGP: Лоренсо на първа позиция в Каталуня

MotoGP: Лоренсо на първа позиция в Каталуня

63
0

Хорхе Лоренсо с Ducati ще стартира от първа позиция в утрешната Гран при на Каталуня. За пилотът от Майорка това е първа полпозишън от Валенсия 2016 г. В невероятна сесия Q2 той постигна най-добро време, а след него е бъдещия в Repsol Honda Марк Маркес, а трети остана сегашният му съекипник от Ducati Team Андреа Довициозо, който за първи път е на първа редица през този сезон.

Лоренсо бе първият пилот, който записа време преди Маркес да пресече финали и да даде най-доброто време за уикенда до момента – 1:38.886, а Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP) постигна 1:39.392, което го постави между двамата. След това обаче Лоренсо излезе от бокса и подобри с 0.066 сек. времето на Маркес като постигна 1:38,680. Маркес веднага потърси отговор, но попадна в трафик на завой 13. Така Лоренсо за първи път ще стартира начело на решетката като пилот на Ducati. Това е 10-ия му пореден старт от първа редица. Довициозо искаше да подобри времето си в последната обиколка, и бе готов да го направи с най-добро време в първия сектор, но загуби в третия. Така остана 3-и.

Маверик Винялес (Movistar Yamaha MotoGP) бе пилотът, който Дезмо Дови измести с последния си тур. Така пилотът на Yamaha ще стартира четвърти – първи от втора редица. Миналата година той бе 9-и. Най-бързият пилот във FP4 Андреа Яноне (Suzuki Ecstar) остана само на 3 хилядни (0.003 сек.) след Винялес. Италианецът ще стартира от втора редица за 3-о поредно състезание, което му дава шанс за нов подиум. Данило Петручи от

Alma Pramac Racing е последният на втора редица с 6-о време.

Роси, който бе втори на първото си излизане изпусна потенциалната възможност за първа редица на завой 10 след като от бокса на Yamaha пу показаха, че след него е №93 – Маркес. Доктора ще стартира 7-и пред Йохан Зарко (Monster Yamaha Tech 3), който направи грешка на завой 1 зад Маркес. Той остана 8-и, а след него, но на трета редица е Тито Рабат (Reale Avintia Racing).

Десети стана Калр Кръчлоу (LCR Honda Castrol), който бе разочарован заради падането си на модофизирания 13-и завой. До него на 4-а редица е Дани Педроса (Repsol Honda) – 11-и и отлично представящия се през този уикенд съотборник на Кръчлоу Такаки Накагами (LCR Honda Idemitsu) – 12-и.