Начало Moto News MotoGP: Лоренсо на първа позиция, Роси на първа редица

MotoGP: Лоренсо на първа позиция, Роси на първа редица

44
0

Хорхе Лоренсо с Yamaha ще стартира от първа позиция в утрешната Гран При на Чехия на пистата Бърно. Испанецът даде на-добро време на квалификацията като стана първия пилот, слязъл под 1:55 за обиколка  – 1:54,989.

 Пилотът на Honda Марк Маркес, който спечели последните две състезания,  остана само на 0.074 сек., като направи времето си във финалната си обиколка. Лидерът в класирането и съотборник на Лоренсо – Валентино Роси едва за втори път тази година се нареди на първа редица трети – до Лоренсо и Маркес. Той изостана на 0.364 сек. от съотборника.  Времето си Роси постигна с нова предна гума и скочи от 5-о на 3-о място. Предишния старт на Доктора от първа редица бе, когато спечели полпозишън в Ассен.

На втора редица са двамата пилоти на Ducati – Андреа Яноне и Андреа Довициозо, а между тях е на-бързият сателитен пилот Брадли Смит (Tech 3 Yamaha). Смит е на 0,471 от Лоренсо, но с 0,475 сек. по-бърз от Довициозо.

На 3-а редица са Маверик Винялес – новакът в Suzuki, Пол Еспаргаро (Tech 3) и Дани Педроса (Repsol Honda), който е последният пилот на по-малко от секунда от Лоренсо.