Начало Moto News MotoGP: Лоренсо подписа с Ямаха за още две години

MotoGP: Лоренсо подписа с Ямаха за още две години

24
0
Хорхе Лоренсо

Хорхе Лоренсо най-после подписа нов договор с Ямаха. Контрактът е за две години – 2015 и 2016 г. Той бе последният пилот от екипите на Ямаха и Хонда, който до днес не бе подновил споразумението си.

Решението на 27-годишния испанец да остане в настоящия си екип не е изненада. Имаше предположения, че е възможно да преподпише само за година заради интерес от страна на Дукати, но това не се случи.

Много съм щастлив най-после да направя това съобщение. Чувствам облекчение и сега ще мога да се съсредоточа изцяло върху остатъка от сезон 2014 г., знаейки, че партньорството ни ще продължи още два сезона. Желанието ми винаги е било да продължа кариерата си с Ямаха. Вярвам, че заедно можем да се борим за трета титла. Настоящият сезон е истинско предизвикателство след трудния старта, но ще продължим старт след старт да даваме 100% от себе си чак до Валенсия – коментира Лоренсо.

Той благодари на Ямаха за вярата им в него, както и на феновете на марката от цял свят, продължаващи да го подкрепят.

Управляващият директор на Ямаха Мотор Рейсинг Лин Джарвис заяви от своя страна, че е щастлив от постигнатата с пилота договорка.

Новото споразумение продължава седемгодишното партньорство на Хорхе с Ямаха. Той започна с нас още като новак през 2008 г. Заедно постигнахме множество страхотни резултати – 31 Гран при победи и две титли през 2010 и 2012 г. Сезон 2014 г. е труден за Хорхе, но се надявам новият договор да освободи напълно съзнанието му и той да фокусира на 100% енергията си в оставащите надпревари. Миналата година видяхме на какво е способен, когато нещата не вървят и трябва да се бори – тогава се наложи да се възстановява от контузии. Знаем какъв е потенциалът му – допълни той.

Лоренсо е пети в момента в класирането на MotoGP шампионата, на две точки зад Андреа Довициозо и на 44 от съотборника си Валентино Роси.