Начало Moto News МотоGP: Ливио Супо: Гордеем се с Марк, но съжалявам за Дани

МотоGP: Ливио Супо: Гордеем се с Марк, но съжалявам за Дани

51
0
Марк Маркес

Ливио Супо не можеше да си пожелае по-добър резултат в първия си сезон като шеф на отбора на Хонда в МотоGP. Тимът спечели и трите титли в класа, така че 2013-та определено е забележителна година за него.

Положителното от изминалия сезон е, че Марк [Маркес] беше наистина невероятен и сме горди, че победихме на практика всички рекорди в спорта – това ни прави още по-щастливи. От друга страна обаче съжалявам за Дани [Педроса], тъй като той загуби шансовете си за титлата не по своя вина. Завърши шампионата на 34 точки зад Марк, но всъщност ако не бяха Заксенринг и Арагон, вероятно щеше да е в борбата до самия финал. Всъщност не вероятно, а със сигурност. Отборът като цяло направи добър сезон, хората ни създадоха прекрасна машина. Нямаме търпение за следващата година. Пилотите ни остават същите, но Хорхе [Лоренцо] ще е много силен, така че ще е трудно – обясни Супо в ревюто си за 2013-та пред motogp.com.

Според него Педроса е демонстрирал колко силен пилот е – не само на мотора, но и като психика, тъй като възстановяването след инциденти като тези на Заксенринг и Арагон не е лесно. 20-годишната суперзвезда на тима Маркес пък е винаги усмихнат, много свеж и още нов в шампионата (макар да го спечели в дебютния си сезон) – това, смята Супо, е най-големият плюс на младежа и ще му помогне за една определено дълга кариера.

В отбора няма да има големи промени – коментира той привличането на някои хора от екипа на Марк от Мото2. – Механиците и състезателите са свикнали с подобни неща. Намерихме работа на всички. Работя в този спорт от много години, но никога не съм виждал пилот, който има толкова голяма нужда да е близо до екипа си. Марк винаги вечеря с механиците, необходимо му е да със семейството си – това помага в трудни моменти. На Филип Айланд например щеше да е лесно да се изнерви заради грешката на тима, но всъщност точно той задържа всички на ниво и ги мотивира да продължат – допълни шефът на отбора.