Начало Moto News MotoGP: Лоренсо най-бърз на тренировките на Филип Айлънд

MotoGP: Лоренсо най-бърз на тренировките на Филип Айлънд

43
0

Световният шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо бе най-бърз и в двете тренировъчни сесии в Гран При на Австралия. Пилотът на Yamaha Factory Racing бе единственият, който слезе под 1:29 мин. за обиколка. Пистата е с ново покритие и това е причината пилотите да дават добри постижения.

В първата сесия Лоренсо постигна 1:29,167 и бе с по-малко от десета от секундата – 0,088 сек., по-бърз от лидера в шампионата Марк Маркес (Repsol Honda Team), докато Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini) изостана с половин секунда. Топ 5 бе допълнен от Дани Педроса и Валентино Роси, съотборници съответно на Маркес и Лоренсо. Контузеният отпреди седмица на Сепанг Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP), получи зелена светлина да кара в Австралия, но в първата сесия бе 20-и, като изостана на 3,9 сек.

Във втората сесия Лоренсо отново бе най-бърз, като постигна 1:28,961, но сега на втора позиция в края на сесията излезе Алваро Баутиста – на 0,477 сек. Трети стана Педроса на 0,517 сек. Той падна 6 мин. преди края на сесията, но взе резервния си мотоциклет и отново излезе на пистата. Четвъртото място остана на Роси на 0,576 сек., а след него бе Кал Кръчлоу (Monster Yamaha Tech 3) на 0.706. Маркес бе едва 6-и на 1.028 сек.