Начало Moto News MotoGP: Лоренсо си счупи ключицата на Ассен

MotoGP: Лоренсо си счупи ключицата на Ассен

65
0

Световният шампион Хорхе Лоренсо няма да може да стартира в Гран При на Холандия на пистата Ассен. Той е със счупена лява ключица. Пилотът на Yamaha Factory Racing получи контузията при тежка катастрофа с висока скорост в следобедната тренировка на мократа холандска писта.

Мотоциклетът на Лоренсо попадна в голяма локва на наводнената писта Ассен и Лоренсо се преметна през предницата на мотоциклета си, като се строполи на пистата върху лявото си рамо. Инцидентът стана между бързия десен завой Hoge Heide, който води към Ramshoek и шикана Geert Timmer, преди края на обиколката на легендарната Ассен. Пилотът веднага бе транспортиран до медицинския център на пистата с линейка и му бяха дадени болкоуспокояващи, преди да бъде окончателно установено счупването на ключицата. След това бе откаран в болницата в Ассен за 12-чаково наблюдение от лекарите, а след това утре вечер или в събота сутрин ще замине за операция в Барселона.

Скоростта при катастрофата на Лорессо е била около 200 км/ч. Доктор Хавиер Мир каза, че трябва да са сигурни дали Лоренсо няма други травми на главата, гърдите и корема и затова е поставен под наблюдение. През ноември 2009 г. Лоренсо претърпя малка операция за отстраняване на титаниева пластина на същата ключица. Травмата бе получена при падане със скорост 250 км/ч. на пистата Каталуня през 2005 г., а след това рамото му бе контузено още веднъж във Валенсия по време на тестове след края на сезона.

Лоренсо спечели две поредни победи в Италия и Каталуня и се готвеше да вземе трета. Той бе само на 7 точки след лидера в класирането Дани Педроса (Repsol Honda Team).