Начало Moto News МотоGP: Лоренцо и Маркес за двубоя си на Сепанг: Беше страхотна битка

МотоGP: Лоренцо и Маркес за двубоя си на Сепанг: Беше страхотна битка

23
0
Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Марк Маркес и Хорхе Лоренцо направиха истинско шоу по време на Гран при на Малайзия с битката си за втората позиция в надпреварата на пистата Сепанг, която бе спечелена от Дани Педроса.

Двубоят бе наблюдаван особено внимателно, като се има предвид, че пилотът на Ямаха бе особена настоятелен по-рано през сезона за затягане стандартите на състезанията. Хорхе бе предизвикан и от сблъсъка си точно с Маркес в последния завой на Херес. 20-годишната сензация пък точно бе получил наказание от рейсконтрола за сбутването със съотборника си Педроса в предходния кръг от шампионата на Арагон.

Този път обаче Лоренцо бе причината за лек сблъсък с Марк при поредната смяна на позициите на двамата.

Беше страхотна битка. Дадох най-доброто от себе си. Можех единствено да се опитвам да го притисна да сгреши и се постарах да го сторя при всеки удобен случай. Иска ми се да се боря с по-силно поведение на мотора при спиране, тъй като по този показател е невъзможно да изпреварим Хонда. Можем да ги задминаваме единствено при смяна на посоката или ако сбъркат. Но определено беше страхотно – чак до последното изпреварване от Марк. Нямаше докосване, но той не ми остави достатъчно място и трябваше да намаля – коментира Лоренцо.

Маркес обаче бе почувствал лек удар, но го прие с риторичния въпрос:

Това са състезанията, нали? Той ме задмина от вътрешната страна. Не го очаквах. Тогава се докоснахме.

Марк взе втората позиция (превръщайки успеха на Хонда в двоен) и увеличи още аванса си в генералното класиране. Единственото му оплакване бе, че борбата с Хорхе вероятно му коства шанса да настигне Педроса.

Беше чудесна битка, хареса ми много. Но в същото време Дани отвори разлика. Когато най-после изпреварих Хорхе, се опитах да го настигна, но трябваше да рискувам прекалено много. Целта за уикенда бе да финиширам пред Хорхе, така че се справихме както трябва. Увеличихме разликата в шампионата с четири точки и това е най-важно – допълни Маркес.

Пилотът на Хонда има шанс да спечели титлата още в следващия кръг от първенството, който ще се проведе през предстоящия уикенд на Филип Айланд в Австралия.