Начало Moto News МотоGP: Лоренцо има силите да продължи да притиска Маркес, смята Шванц

МотоGP: Лоренцо има силите да продължи да притиска Маркес, смята Шванц

50
0
Дани Педроса,Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо (Ямаха) има силите, за да продължи да притиска лидера в генералното класиране на световния шампионат МотоGP Марк Маркес (Хонда), смята Кевин Шванц.

Напрежението в първенството се покачва непрекъснато, като остават само пет старта от настоящия сезон. В момента 20-годишният испанец води в генералното класиране с 253 точки, следван от сънародниците си Лоренцо и Педроса – и двамата на по 34 пункта назад.

Гледах предсезонните тестове и Марк беше бърз от самото начало. Не бях сигурен обаче дали притежава нужните качества, тъй като моторите не са лесни за каране, въпреки че са малко по-леки за управление в сравнение със старите, 500-кубикови машини. Но да скочи на седалката и да спечели надпревара в Остин по такъв убедителен начин… Ако не беше сбъркал на Муджело, вероятно можеше да финишира втори и да е с 50 точки аванс в класирането. Кара наистина на ръба. На Силвърстоун и Мизано се удари в неделя сутринта, но след това се справяше чудесно. Само на 20 години е и не се страхува от нищо. Мисля обаче, че Хорхе притежава нужните сили и талант, за да продължи да притиска Марк. Трябва да го прави и в тренировките, и в квалификациите. Според мен единствено той е в състояние да победи Марк. Или самият Марк нещо да оплеска… – коментира Шванц.

Американецът обсъди и редица други въпроси, свързани с шампионата, като един от тях бе за живата легенда на мотоциклетния спорт Валентино Роси. Кевин обясни, че в началото на годината е твърдял, че италианецът ще печели победи този сезон.

Според мен трудно щеше да тръгне със същото темпо като останалите. Сега смятам, че нещо му липсва на Вале. Ако може да намери още малко увереност в мотора и в себе си, би могъл да се задържи при момчетата в челото на колоната. Точно в тези моменти се печелят или губят надпревари. Мисля, че все още има достатъчно скорост – видяхме в последните състезания, че е толкова бърз, колкото и съперниците му – допълни Шванц.