Начало Moto News МотоGP: Лоренцо: Победата на Силвърстоун е една от най-добрите в кариерата ми

МотоGP: Лоренцо: Победата на Силвърстоун е една от най-добрите в кариерата ми

43
0
Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо определи Гран при на Великобритания като едно от най-добрите състезания в кариерата си. Пилотът на Ямаха победи Марк Маркес в страхотна битка, която бе решена в последния тур на надпреварата.

Лоренцо диктуваше темпото в голямата част от надпреварата, докато 20-годишният му съперник от Хонда атакува три обиколки преди края. Марк за малко излезе начело преди Хорхе да си върне позицията и да вземе победата с разлика от 0,081 сек.

Това бе едно от най-добрите състезания в кариерата ми. Наистина съм много щастлив и доволен. Победата бе изключително важна. Натисках от самото начало и се опитах да отворя разлика, но се оказа невъзможно. Марк никога не се отказва, дори при положение, че бе контузен след загрявката. Изпревари ме три тура преди финала, наблюдавах го в продължение на една обиколка и видях къде има известни проблеми със спирането и го задминах в завоя, където катастрофира (по-рано). В последния тур дадох газ на максимум и малко дръпнах напред, но тогава аз сбърках при спиране и едва не претърпях инцидент – коментира Лоренцо. – Помислих, че всичко е приключило, когато той излезе пред мен три завоя преди края. Преди последната крива Марк отвори малко място, помислих си: „Сега или никога“, хвърлих се напред и се получи.

Хорхе каза също така, че в момента не мисли за шампионата. Вместо това ще си даде малко време да се порадва на успеха си на Силвърстоун. Той намали разликата в генералното класиране спрямо Маркес на 39 точки.

Съотборникът му в Ямаха Валентино Роси пък отново финишира четвърти.

Резултатът е по-положителен, отколкото този в Брно. Тук (на Силвърстоун) всеки път имах лоши класирания, но сега работихме по различен начин. Четвъртото място е по-добро, отколкото това на чешката писта, но си остава четвърто място. Направих добър старт, но в първите обиколки – между втора и седма – останалите бяха значително по-бързи от мен. Втората част на надпреварата не бе толкова лоша. Темпото ни е постоянно, трябва да сме само още малко по-бързи – обясни италианецът.