Начало Moto News МотоGP: Лоренцо: Шансовете ни в шампионата се увеличиха до 20%-30%

МотоGP: Лоренцо: Шансовете ни в шампионата се увеличиха до 20%-30%

13
0
Хорхе Лоренцо

Шансовете ни в шампионата на МотоGP се увеличиха до 20%-30%, след като преди Гран при на Австралия бяха 2%-3%, заяви Хорхе Лоренцо след победата си на пистата Филип Айланд.

Надпреварата стана доста хаотична, след като в последния момент бяха въведени временни правила заради опасения за издръжливостта на гумите Бриджстоун.

Лоренцо не се откъсна от съперниците си от Хонда, но грешка на противниковия тим доведе до по-късно от определеното влизане на Марк Маркес в бокса. 20-годишният пилот бе дисквалифициран, докато Хорхе взе победата (шеста за него за този сезон) и намали разликата в генералното класиране на 18 точки. До края на шампионата остават два кръга – на Мотеги през този уикенд и във Валенсия през ноември.

Беше лудница, хаотична надпревара. За първи път сменяхме мотори в състезание на сухо. Беше трудно за всички. Тренирахме много смяната и това бе един от ключовете за победата ни. След загрявката сменихме стратегията си. Изгледах нашата тренировка и тази на Марк. Хонда бяха намерили максимално бърз начин за смяната, докато ние бяхме бавни – губехме поне две секунди спрямо тях. Опитах се да го копирам и нещата се подобриха значително – коментира Лоренцо.

Той заяви също така, че темпото в началото на надпреварата е било близо до квалификационно:

–  След това почти катастрофирах и Марк се залепи за мен. Извадихме късмет с грешката му при спиранията, тъй като иначе щеше да е втори или дори първи – беше толкова силен, колкото обикновено. Сега битката в шампионата се промени драстично. Преди това състезание шансовете ни бяха може би 2%-3% максимум. Сега са 20%-30%. Марк е изключително конкурентоспособен. Трябва да се опитаме да спечелим и на Мотеги, и във Валенсия. Има още доста състезателни обиколки, всичко може да се случи.