Начало Moto News МотоGP: Лоренцо ще се бори с Педроса за втората позиция в шампионата

МотоGP: Лоренцо ще се бори с Педроса за втората позиция в шампионата

36
0
Валентино Роси

Пилотът на Ямаха Хорхе Лоренцо заяви, че ще се бори за втората позиция в шампионата на МотоGP с Дани Педроса (Хонда).

Три кръга преди края на първенството той изостава от 20-годишната сензация Марк Маркес с 43 точки и макар да е категоричен, че няма да се откаже, докато съществува математически шанс, твърди, че битката вече не е за титлата.

Все още съм малко разочарован след Малайзия, където смятах, че можем да постигнем по-силен резултат. Битката вече е изключително трудна. Остават само три надпревари, но поне вложихме всичко от себе си в опит да спечелим отново – заяви Лоренцо, който спечели короната миналия сезон на Филип Айланд, където ще е предстоящият кръг от шампионата. – Пистата е красива и я харесвам много. Миналата година там взех втората си МотоGP титла и чувството бе фантастично. Надявам се този път времето да не е толкова лошо, както и да се забавляваме. Ще ми се да победя в колкото се може повече състезания до края на сезона във Валенсия. Това е основната ни цел, както и да се боря с Дани за второто място в шампионата – ако нямаме шанс за короната, какъвто вече почти липсва.

Съотборникът на Хорхе в Ямаха Валентино Роси има чудесни спомени от пистата, където триумфира два пъти в 250 куб. см (през 1998 и 1999 г.), а през 2001-ва бе на най-високото стъпало на подиума и в 500 куб. см. След това деветкратният световен шампион бе непобедим на Филип Айланд от 2002 до 2005 г. Сега италианецът се надява на добро представяне и с YZR-M1.

Филип Айланд е истинско удоволствие за каране. Трасето е много различно от Сепанг и според мен ще е по-добро за нас. Подобряваме се с всеки изминал старт и съм любопитен какво ще стане в Австралия. Имам много добри състезания там, печелил съм толкова пъти… Целта ми е отново същата: да се боря с Хорхе, Дани и Марк – допълни Роси.