Начало Moto News MotoGP: Лоренсо ще стартира първи на Арагон

MotoGP: Лоренсо ще стартира първи на Арагон

53
0

Хорхе Лоренсо записа своя 3-и пореден полпозишън в MotoGP и 4-и за сезона. Пилотът на Ducati бе най-бърз във втората квалификация за Гран при на Арагон, като същото стори в предишния кръг на Мизано и преди това на Силвърстоун, където състезанието не се проведе заради лошите условия.

Сега на Арагон испанецът изпревари само с 14 хилядни своя съотборник в заводския тим на Ducati Андреа Довициозо.

Квалификацията беше изключително оспорвана, като 3-ият Марк Маркес с Repsol Honda остана на 0.079 сек от водача. Шампионът допусна грешка в последния си опит.

От втора редица ще потеглят Кал Кръчлоу с LCR Honda, който падна в последните минути, Андреа Яноне с Suzuki и Дани Педроса с Repsol Honda. Зад тях от 3-а линия са Данило Петручи ot Pramac Ducati, Алваро Баутиста и Алекс Ринс с Suzuki.

В същото време пълен провал претърпяха заводските пилоти на Yamaha – Валентино Роси и Маверик Винялес. Роси, който падна сериозно по време на 3-ата тренировка, изобщо не стигна до 2-ата квалификация.

В първата той бе по-бавен от съотборника си с половин секунда и в края заради трафик не успя да подобри времето си. Така Доктора остана едва 18-и, а Винялес все пак стигна до Q2, но бе предпоследен в нея и завърши 11-и.

По-късно стана ясно, че Винялес и Морбидели са наказани в решетката, тъй като забавиха Брадли Смит в първата квалификационна сесия. Винялес ще стартира с 3 позиции назад – 14-и, а Морбидели с 6 места и ще тръгне 19-и.

Пълни резултати от втората квалификация