Начало Moto News MotoGP: Лоренсо най-бърз след петъчните тренировки на Заксенринг

MotoGP: Лоренсо най-бърз след петъчните тренировки на Заксенринг

58
0

Хорхе Лоренсо с Ducati бе най-бърз след петъчните свободни тренировки за Гран при на Германия на пистата Заксенринг в MotoGP.

Испанецът постигна най-добро време във втората сесия, като стана единственият пилот, записал време под 1:21 мин за обиколка – 1:20.885 мин. Той го направи 2 минути преди края на сесията и то на писта, която традиционно е трудна за Ducati.

Втори в тренировката остана Данило Петручи от Pramac Ducati, който изостана на 0.257 сек. Трети се нареди Андреа Яноне със Suzuki (+0.319 сек), който беше най-бърз в първата сесия сутринта.

Шампионът и лидер в първенството Марк Маркес с Repsol Honda дълго време беше начело, но в крайна сметка остана 5-и, като не успя да подобри времето си в последните минути след грешка.

Шести се нареди Маверик Винялес с Yamaha, който се представи доста по-добре от Валентино Роси с другия заводски мотор на японската компания. Доктора завърши втората сесия едва 17-и, на почти 0.9 сек от водача.

Обявилият оттеглянето си от MotoGP след края на сезона Дани Педроса с Repsol Honda остана 20-и. Той изостана на близо 1 секунда от съотборника си Маркес.