Начало Moto News MotoGP: Маркес с 3 от 3 първи позиции на Индианаполис

MotoGP: Маркес с 3 от 3 първи позиции на Индианаполис

56
0

Марк Маркес спечели трета поредна първа позиция на Индианаполис в кралската класа. Второто място на съотборника му в Repsol Honda – Дани Педроса, донесе на Honda първа и втора позиция на утрешната Гран При.

Шампионът от Repsol Honda има три поредни първи позиции и е спечелил последните две състезания на легендарната американска писта. Той даде индикации и за трета победа, като стана единственият пилот, слязъл под бариерата от 1:32 мин. за обиколка по време на Q2. Педроса остана на 0.171 сек. и донесе пълен успех на заводския отбор. Маркес постигна 1:31.884 на втората си бърза обиколка от сесията и спечели петата си първа позиция за сезона. Хорхе Лоренсо от Movistar Yamaha даде трето време и ще бъде последен на първа редица, като изостана на 0.302 сек. Задачата му е да намали разликата от 13 т. между себе си и лидера в класирането Валентино Роси.

Най-бързият сателитен пилот бе Кал Кръчлоу, който остана на 0.324 сек. и е начело на втора редица със своя CWM LCR Honda. Голямата изненада на сесията е пилотът на Octo Pramac Racing Данило Петручи, който остана 0.359 сек., но бе най-бърз в Q1, след Q2 ще стартира от 5-а позиция. Той направи на-добрата си квалификация в MotoGP досега и бе най-бързият пилот на Ducati. След него 6-и бе пилотът на Monster Yamaha Tech 3 Брадли Смит – на 0.385 сек., който бе втори в общото класиране от тренировките. Седми е Андрея Яноне със заводския Ducati GP15.

Лидерът в шампионата Валентино Роси, 7 минути преди края на сесията бе 3-и, но по-бързите от него пилоти го пратиха на незавидното 8-о място. Роси обаче не се притеснява особено, тъй като две от победите му през този сезон – Катар и Аржентина са от 8-а позиция на старта. Трета редица оформи Маверик Винялес от (Team Suzuki Ecstar, като стана 9-и. Десети на старта ще бъде Андреа Довициозо с втория мотор GP15. Италианецът иска се бори за това място в Q2, след като финишира 11-и в комбинираните времена от тренировките. Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech 3) и брат му Алекс (Team Suzuki Ecstar) са на 4-а редица – 11-и и 12-и. По-малко от секинда разделя най-бързите 12 пилоти. Много малко, само 0,070 сек., не достигнаха на Скот Рединг да остане на 4-а редица. Сега той ще тръгне 13-и.