Начало Moto News MotoGP: Маркес на първа позиция на Арагон с нов рекорд

MotoGP: Маркес на първа позиция на Арагон с нов рекорд

53
0

Марк Маркес (Repsol Honda) спечели първата позиция за утрешната Гран при на Арагон, а до него на първа редица ще бъдат съотборникът му Дани Педроса и Андреа Яноне.

С нов рекорд за полпозишън на пистата – 1:47.187, Маркес спечели своята 11-а първа позиция за този сезон и 20-а в кариерата си в MotoGP. Освен това, неговият успех е за Гран При № 800 във висшия клас на шампионата. Маркес води в класирането с преднина от 0.362 сек., като преди това, в началото на сесията счупи рекорда за първа позиция. Само Педроса успя за известно време да го изпревари с постижение 1:47.549, но Маркес успя да подобри времето си в последната обиколка. Така Маркес подобри собствения си рекорд за първа позиция от 2013 г. с 0.617 сек. Трети на първа редица е Андреа Яноне (Pramac Racing), който този уикенд кара новия си байк GP14.2 и времето му е половин секунда по-слабо от това на Маркес.

На втора редица начело е Пол Еспаргаро (Monster Yamaha Tech3), а до него е Кал Кръчлоу и Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), като италианецът преди това спечели Q1. На трета редица се класира Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP) със 7-о време, на  1.059 сек. след Маркес, а до него са Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP) и катастрофиралия Андреа Довициозо. Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing) не бе много щастлив от края на сесията, заради 10-ото си място.

Брадли Смит (Monster Yamaha Tech 3) катастрофира само три минути преди края на сесията и зае 11-о място на решетката, а малко след това го последва Довициозо. Проблем с мотоциклета имаше и Хектор Барбера (Avintia Racing), като стана 12-и.

В Гран при се завърна Ники Хейдън (Drive M7 Aspar), но се квалифицира 18-и в Q1, но остана след Карел Абрахам (Cardion AB Motoracing) – 17-и който катастрофира тежко в края на Q1.