Начало Moto News MotoGP: Маркес най-бърз в тренировките на пистата в Бърно

MotoGP: Маркес най-бърз в тренировките на пистата в Бърно

30
0
Марк Маркес

Марк Маркес (Honda) бе най-бърз в днешните свободни тренировки на пистата в Бърно, където този уикенд ще се проведе 11-ти кръг от световния шампионат на MotoGP. Той даде време 1:56.803 мин.

Втори и трети се класираха Хорхе Лоренсо (Yamaha) и съотборникът на Маркес Дани Педроса. Тримата се събраха в само 0,052 сек. Лоренсо бе единственият друг пилот, който излезе начело в класирането освен Маркес по време на сесията.

Педроса демонстрира добра форма след не особено добрия си уикенд на Индианаполис. Само на 0,199 сек от най-силното време пък бе Алекс Еспаргаро (Forward Yamaha), който се нареди четвърти. Пети се класира Валентино Роси (Yamaha), следван от Щефан Брадл (LCR Honda), Андреа Довициозо (Ducati) и т.н.

Андреа Яноне (Pramac Ducati) бе пръв във втората сесия, част от която обаче бе на мокра писта. Той излезе по-рано, когато трасето все още бе сухо и втората му бърза обиколка бе най-добрата за тренировката. Класиралият се втори Ектор Барбера (Avintia) остана на над 1,2 секунди от Яноне.

Маркес обаче бе най-бърз и на мокро. Неговото постижение – 2:07.846 мин – бе най-добро в тези условия и трето в общото подреждане. Заради дъжда никой от пилотите не направи по-добър тур в сравнение с постиженията от първата тренировка.