Начало Moto News MotoGP: Маркес – първи, Кръчлоу – втори

MotoGP: Маркес – първи, Кръчлоу – втори

34
0

Марк Маркес бе най-бърз в комбинираните времена след третата свободна тренировка  на пистата Лосаил в Катар.  Много близо до него обаче бе Кал Кръчлоу от сателитния тим на Honda.

Първите 10 пилоти от класирането в тренировките отиват директно във втората квалификация Q2, докато класиралите се след тях участват в Q1, като само двамата най-бързи отиват във втората сесия. Тренировките наистина бяха много оспорвани, тъй като първите 18 пилоти в класирането се събраха в по-малко от секунда. В последните 5 минути на FP3 пилотите направиха най-бързите си обиколки, защото сложиха нови гуми.

Маркес бе най-бърз, като даде най-доброто си време в началото на последната тренировка. Той постигна 1:54.822, като счупи рекорда на пистата на Кейси Стонър от 2008 г. – 1:55.153 с повече от 3 десети. Голямата изненада обаче бе пилотът на CWM LCR Honda Кал Кръчлоу, който бе втори, само на 0.096 сек. от Маркес. Кал направи невероятна обиколбка. И двмата пилоти на Ducati поставиха крилца на байковети си за първи път, защото преди това с такива бе само моторът на Андреа Довициозо. Сега обаче трети стана Андреа Яноне, който даде най-доброто си време в началото на FP3, преди да загуби контрол на предницата си на завой 2 и това да сложи край на шансовете му за по-добри постижения. Довициозо стана 6-и, след пилота на Team Suzuki Ecstar GSX-RR Алекс Еспаргаро – 4-и и втория ездач в екипа на Repsol Honda – Дани Педроса, който бе 5-и. Още веднъж Йони Фернандес бе доста бърз, но не изпревари двете заводски машини на Ducati, а остана 7-и за сателитния Pramac Racing GP14.2.

Голямото разочарование в тренировките бяха двамата пилоти на Movistar Yamaha – Хорхе Лоренсо и Валентино Роси, които едва намериха място в Q2, като завършиха съответно 8-и и 9-и. Десети стана Пол Еспаргаро от Monster Yamaha Tech 3. Големите имена, които ще се борят за първите две места в Q1 са Скот Рединг, Маверик Винялес и Брадли Смит. Рединг се размина с топ 10 само с 1 десета.