Начало Moto News MotoGP: Маневрата ми бе агресивна, но не се ударихме, заяви Маркес

MotoGP: Маневрата ми бе агресивна, но не се ударихме, заяви Маркес

24
0
Марк Маркес,Хорхе Лоренсо

Марк Маркес защити маневрата си, с която на практика спечели Гран при на Великобритания от шампионата на MotoGP.

Звездата на Хонда задмина агресивно съперника си от Ямаха Хорхе Лоренсо, с когото водеха битка в последните обиколки от състезанието на пистата Силвърстоун. На Лоренсо се наложи да изправи мотора при изпреварването на Маркес. Марк впоследствие защити маневрата, която го изведе до 11-ата му победа за сезона.

– Имахме малък контакт в завоя преди изпреварването. Но в следващата крива маневрата бе страхотна – агресивна, но не се ударихме. В последните обиколки става така. Миналата година той ме задмина във финалния завой и тогава също малко се подпряхме. Сега обаче мисля, че всичко бе наред. Хубаво е след Брно да се върна на подиума и да съм на върха. Бях казал, че ако имам шанс, ще се постарая да спечеля – обясни Маркес.

Лоренсо води в голяма част от 20-те обиколки на надпреварата. Марк излезе начело за първи път в 14-ия тур. Той наложи сериозно темпо преди гумите му да започнат да се износват:

– В началото се опитвах да пазя гумите, но бе трудно, тъй като ритъмът бе страшно висок. Пробвах да спася поне задната гума, тъй като както се видя, във финалните обиколки бях на лимита. Мисля, че при всички положението бе такова. Като че ли очаквахме друг тип надпревара, но Хорхе бе наистина силен от самото начало. В течение на състезанието даже подобри карането си, но в крайна сметка бяхме в състояние да се борим с него. Аз лично атакувах към финала, тъй като по принцип се чувствам по-удобно с по-износени гуми.