Начало Moto News MotoGP: Маркес на върха в дъжда на Остин

MotoGP: Маркес на върха в дъжда на Остин

50
0

Световният шампион Марк Маркес  от екипа на Repsol Honda бе най-бърз на първите тренировки за Гран При на Америкас, въпреки че валя дъжд над пистата в Остин, Тексас. 

Тази година състезанието в Тексас наистина ше бъде доста интересно, защото прогнозите са за дъжд и тогава нещата могат да станат наистина непредвидими. Затова и двете тренировъчни сесии бяха много важни за пилотите, за да се събере информация на мокро състезание. В пърата тренировка най-бърз бе Андреа Довицозо от Ducati Team с новия GP15. Той успя да победи Маркес, а Скот Рединг от екипа на Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Racing Honda завърши на впечатляващото 3-о място.

Всичко се промени на FP2, с изсъхването на пистата, което даде шанс на пилотите да правят бързи обиколки. Първоначално те излязоха с гуми за мокро, за да добият представа как се държат машините им в такива условия, а след това, 20  минути преди края, състезателната линия изсъхна и ездачите се недреварваха да правят бързи турове.

Маркес от екипа на Repsol Honda беше единственият пилот, който слезе под баирерата от 2:05 мин. Той даде 2:04.835 и бе на три десети пред пилота на CWM LCR Honda Кал Кръчлоу (+ 0.327 сек), който се възползва от подобренията в шасито и седалката на своя RC213V за Остин. Кал бе най-бързият от сателитните ездачи. Трети стана Андреа Яноне от Ducati Team, който със своя GP15 остана на 0.355 и бе доволен от постижението си.

На 7 десети след Маркес бе Алекс Еспаргаро (+0.729) от Team Suzuki Ecstar GSX-RR. Той стана 4-и, като изпревари Андреа Довициозо, изостанал на 0.811 сек. от лидера с второто заводско Ducati. Довициозо бе доволен от времето си, но каза, че трябва да работят още за поведението на мотора на мокър асфалт. Валентино Роси, който спечели победата в първия кръг в Катар, сега стана 6-и, на 0.856 сек. и бе най-бързият пилот с Yamaha. След него 7-и бе Пол Еспаргаро на 1.005 сек. с Monster Tech 3 Yamaha. Топ 10 допълниха Щефан Брадъл (Forward Racing) на 1.155 сек., най-бързият пилот в клас Open, следван от пилота на Pramac Racing Ducati Йони Ернандес 1.257 сек. и Брадли Смит на 1.299 сек., който катастрофира, но без контузии. Хорхе Лоренсо от екипа на Movistar Yamaha имаше лош ден. Двугратният световен шампион бе 11, на 1.339 сек. от Маркес. След него на 1, 381 сек., едва 12-и бе сензацията от първата сесия Скот Рединг.