Начало Moto News MotoGP: Маркес на първа позиция, чупи рекорда си на Силвърстоун

MotoGP: Маркес на първа позиция, чупи рекорда си на Силвърстоун

61
0

Марк Маркес счупи собствения си рекорд на пистата Силвърстоун и за 6-и път през този сезон ще стартира от първа позиция. В квалификацията той успя да изпревари Хорхе Лоренсо и съотборника си от Repsol Honda Дани Педроса. Четвърти е Валентино Роси.

Маркес постигна време 2:00,234, като подобри постижението си от 2013 г.  – 2:00.691, бъпреки че се хлъзна по време на сесията на завоя Уудкот. Шампионът изпревари лидера в класирането Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP) с 0,288 сек. Хорхе за 9-и път стартира от първа редица през този сезон. Дани Педроса, който оформи изцяло испанската първа редица, бе на 0,482 сек.   

Валентино Роси, който е с равен брой точки със съотборника си Лоренсо, отново имаше трудна квалификация. Той даде 4-о време и оглави втора редица, като изостана от Маркес на 0,713 сек. До него се наредиха двамата съотборници от сателитния тим Monster Yamaha Tech 3 – Пол Еспаргаро на 0,797 и най-доре класиралия се британец Брадли Смит на 0,906 сек.

Трета редица се води също от британец – Скот Рединг (EG 0,0 Marc VDS) който обаче е на повече от секунда разлика – 1,095. До него е Кал Кръчлоу от екипа на LCR Honda, а 9-и е Андреа Яноне (Ducati Team).

Топ 10 оформи пилотът на Suzuki Алекс Еспаргаро. До него на 4-а редица са Йони Ернандес (Octo Pramac Racing) и съотборника на Яноне – Андреа Довициозо.