Начало Moto News MotoGP: Маркес: Ще е трудно да спечелим всички надпревари

MotoGP: Маркес: Ще е трудно да спечелим всички надпревари

46
0
Марк Маркес

Марк Маркес заяви след десетата си поредна победа в MotoGP, че ще е трудно да спечели всички надпревари този сезон в шампионата.

Испанската звезда на Хонда няма загубен старт от началото на първенството. Преди уикенда на Индианаполис голяма част от съперниците му споделиха, че това е страхотно постижение, но би било добре, ако някой успее да го победи. Това не се случи и на американското трасе.

– Всеки уикенд си казвам: „Добре, тук може би ще завърша втори или трети, тук вече ще се боря”. Но се чувствам толкова силен във всеки старт. Най-важното е, че ми харесва и както видяхме на подиума, отборът се радва на всяка победа както на първата, а това е важно за мотивацията и концентрацията ни. Но ще е трудно да спечелим всички надпревари. Ямаха бяха близо до нас на Инди, идват Брно и Силвърстоун. На тези две писти миналия сезон имахме известни проблеми, там Ямаха са силни. Както и да е, целта ти преди всичко ще е да победим, разбира се – сподели Маркес.

Рекордът за най-много победи, спечелени в един сезон, принадлежи на Мик Дуан – 12 през 1997 г. До края на настоящата състезателна година остават осем старта и Маркес има повече от добри шансове не само да изравни, но и да подобри това постижение.

Немалка част от успехите на Марк са постигнати в приблизително един и същи сценарий: по-бавен старт и след това неминуемо изкачване до върха.

– Битката в началото беше толкова вълнуваща! Стартът ми, както винаги, не бе кой знае колко добър. Температурата на пистата бе по-висока, което промени усещането от предната гума. Имаше няколко момента, в които си помислих, че е по-добре да си кротувам през първите десетина обиколки зад Валентино [Роси]. Бях зад Валентино на правата. Поради някаква причина Ямаха-та беше много бърза там и вместо аз да изпреваря Роси, Хорхе [Лоренсо] ме задмина. На втория завой се опитвах да си върна позицията, когато видях Валентино да отваря малко кривата и реших да се пробвам. Тръгнах настрани, но в трети завой се върнах и след това поведох. Сметнах, че това е моментът да натисна, тъй като Хорхе също бе силен – разясни още Маркес.

Авансът му в световния шампионат се увеличи до 89 точки спрямо съотборника му Дани Педроса.