Начало Moto News MotoGP: Маркес завърши на върха и в тестовете на Валенсия

MotoGP: Маркес завърши на върха и в тестовете на Валенсия

21
0

Световният шампион в MotoGP Марк Маркес бе най-бърз и в тестовете на пистата Рикардо Тормо във Валенсия.  В последния ден от тридневните изпитанията той постигна най-доброто време – 1:30,973. С това завършиха официалните тестове в MotoGP. Преди да влезе официалната забрана през декември, на Херес и Сепанг някои отбори ще имат частни тестове. Официално обаче, с тези тестове преди зимната пауза, на практика започна новия сезон 2015.

Времето на звездата на Respol Honda Марк Маркес е най-доброто и за трите дни. Само с 2 хилядни в първия ден по-бавен бе Хорхе Лоренсо, който постигна 1:30,975. Във втория валя дъжд и малцина пилоти дръзнаха да излязат на пистата. Само двамата – Маркес и Лоренсо успяха да слязат под 1:31 мин. за обиколка.

Двукратният световен шампион бе с 0.146 сек. пред съотборника си от Respol Honda Дани Педроса, който даде 1:31,119, което е 4-ото най-добро време в трите тестови дни. Така в последния ден двамата оглавиха класирането с машините си Honda RC213V във версиите за 2014 и 2015 г.  Маркес регистрира най-доброто си време с прототипа за сезон 2015. Пилотът на Movistar Yamaha MotoGP Лоренсо стана 3-и в днешния ден с време 1:31.164, което е по-слабо от постижението му в понеделник – 1:30.975. Лоренсо и съотборникът му Валентино Роси работиха по тестовите шасита и подобрение в изпускателната система. Роси завърши тестовете 5-и в последния ден, на 0,328 сек. и 6-и в класирането за трите дни. 

Двамата пилоти на Monster Yamaha Tech 3 – Пол Еспаргаро и Брадли Смит също влязоха в топ 6 за последния ден, като пробваха различни заводски части на Yamaha. В комбинираните време Еспаргаро е 3-и, а Снит – 5-и. Двамата от Pramac Racing – Йони Ернандес и Данило Петручи влязоха в топ 10 днес, като Ернандес за първи път кара GP14.2 на сухо. Тестерът на Ducati Микеле Пиро кара със специален механизъм, за да тества пружинния торсион и завърши днешния ден на 12-о място, а в трите дни общо е 14-и.

Първият тест на Кал Кръчлоу с CWM LCR Honda и заводската спецификация на RC213V го отдалечи на 0.8 сек. от най-доброто време на Маркес, като днес бе 8-и. Британецът  навъртя най-много обиколки в последния ден от тестовете. Алекс Еспаргаро и Маверик Винялес продължават тяхната адаптация към новия мотоциклет Suzuki MotoGP GSX-RR. Еспаргаро търсеше ергономично подобрение от дясната страна за крака си, тъй като в понеделник докосваше нажежения ауспух.

Междувременно новаците като Джак Милър, Юджийн Лавърти и Лорис Баз подобряваха времената си на пистата. Новият тим Factory Aprilia Gresini работеха с новите си алуминиеви апарати с двамата пилоти – Алваро Баутиста и Марко Меландри, като трупаха опит с машините на италианския производител.