Начало Moto News MotoGP: Маркес с първа позиция на Заксенринг

MotoGP: Маркес с първа позиция на Заксенринг

38
0

Пилотът на Repsol Honda Марк Маркес даде време 1:20.336 на квалификацията на Заксенринг и утре ще стартира първи в Гран При на Германия.

За шампиона в MotoGP – Маркес, това е 6-а поредна първа позиция на германската писта, като испанецът има пет поредни победи в последните 5 години на това трасе. Той каза: „Ще се боря за 6-а победа и затова първата позиция бе много важна. Най-важното е, чо доверието ми в мотора е наистина високо. На тази винаги съм имал добри резултати, но този уикенд се чувствам наистина добре и поддържам постоянно добра скорост. Бях бърз и в една обиколка, така че съм щастлив и доволен от работата, която сме свършили. Най-важното е утре да продължим по този начин.“

На първа редица до него са съотборника му Дани Педроса и Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha). Второто място на старта е най-добрия квалификационен резултат за Педроса през този сезон. Дани коментира: Да, аз бях щастлив с резултата от първото ми излизане, но Кръчлоу не ме видя и съсипа обиколката ми. За съжаление трябваше да спра и да сменя гумите, като на бях сигурен зали ще успея да направя такава обиколка с втората гума. Всъщност аз направих още по-добра обиколка и се наредих на първа редица. Надявам се, че утре ще направим малка стъпка напред, защото темпото на Маркес е много високо, а на нас ни лисва още малко скорост. Надявам се да направим добър старт и да изберем правилните гуми, което е от решаващо зна(чение.

След като стартера 8-и в Ассен, Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha) се върна в челото, като се нареди до дуета на Repsol Honda. Той каза: „Впечатляващо! Изглежда Honda нямат проблемиТе са в състояние да спират късно и да се ускоряват много бързо. Ще бъде трудно да поддържам темпото им. Аз съм първият с Yamaha, който прави 1:20 мин. за една обиколка и съм много доволен от това постижение. Направих всичко възможно, но се получи да съм близо до тях. Мисля, че нашата цел е да се опитаме да бъдем на подиума. Победата ще е трудна, но кой знае.“

Андреа Яноне (Ducati Team) ще стартира 4-и, а до него е Йони Ернандес (Octo Pramac Racing) – 5-и, като се пребори за тази позиция от Q1. Валентино Роси (Movistar Yamaha) оформи втората редица с 6-ото си място.

Братята Еспаргаро имат шанс да докажат кой ще бъде по-бърз на старта, като са един до друг на 3-а редица – Алекс (Team Suzuki Ecstar) е 7-и, а Пол (Monster Yamaha Tech 3) – 8-и. Трети на 3-а редица е британецът Брадли Смит (Monster Yamaha Tech 3), а топ 10 оформи сънародникът му Кал Кръчлоу (CWM-LCR Honda).