Начало Moto News МотоGP: Марк Маркес не би се противопоставил на преминаване на Лоренцо в...

МотоGP: Марк Маркес не би се противопоставил на преминаване на Лоренцо в Хонда

81
0
Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Световният шампион в МотоGP за 2013 г. Марк Маркес не би се противопоставил на преминаване на Хорхе Лоренцо в Хонда. Сънародникът му, който кара за Ямаха, бе основният му съперник през изминалия сезон и битката им за титлата продължи до последния кръг на първенството.

Повод да се потърси мнението на Маркес относно евентуално привличане на Лоренцо в Хонда е фактът, че договорите и на четиримата топпилоти в шампионата – Марк, Хорхе, Дани Педроса и Валентино Роси – изтичат в края на 2014 г. Роси вече обясни, че за него първите шест надпревари от следващия сезон ще са решаващи за това дали изобщо ще продължи кариерата си в спорта. Съществуват обаче слухове, че Хонда могат да предпочетат настоящия му съотборник за колега на Маркес. Отборът проучи възможността още през 2012-та, след като Кейси Стоунър обяви оттеглянето си, но тогава Лоренцо удължи договора си с Ямаха.

На въпрос от испанска радиостанция дали би наложил вето на преминаване на Хорхе в Хонда, Маркес отговори:

Не, изобщо. Аз искам просто да съм в този гараж. Съотборникът няма чак такова значение. Който и да дойде, дали Педроса ще остане или не – това няма такава връзка (с моята работа) – желанието ми е да съм в отбора. Аз ще се постарая да науча колкото се може повече от всеки съекипник. Това е.

Лоренцо кара единствено за Ямаха през кариерата си в МотоGP досега. Той подписа с тях за сезон 2008 г. и заедно спечелиха титлите през 2010 и 2012 г. Наскоро шефът на тима Лин Джарвис подчерта, че Ямаха искат Хорхе отново да продължи контракта си.