Начало Moto News MotoGP: Маркес – 4 победи от 4 старта

MotoGP: Маркес – 4 победи от 4 старта

99
0

Кой ще спре Марк Маркес в победния му рейд? Този въпрос си задават всички след поредния му 4-и триумф от 4 старта за сезона. Пилотът на Repsol Honda спечели Гран При на Испания на пистата Херес, като стартира от първа позиция.

Това бе Гран При №100 в кариерата на Маркес и той ознаменува триумфално юбилея си. В началото на състезанието поведе друга суперзвезда – Валентино Роси (Movistar Yamaha MotoGP), но Маркес скоро си върна позицията и след кратък дуел с Доктора, дръпна напред. До средата на дистанцията преднината му достигна до 4,3 сек. Пилотите зад него нямаха шанс да го догонят. Роси за известно време бе плътно преследван от своя съотборник Хорхе Лоренсо, а в тази групичка бе и Дани Педроса – вторият пилот на Repsol Honda. Лоренсо днес празнува 27-ия си рожден ден и своята Гран при №200. Много му се щеше за стъпи на подиума, но не само че не успя да догони Роси, но отстъпи третата позиция на Педроса, в края на състезанието, когато съвсем загуби скорост и остана на 8,541 сек. от победителя. Роси бе щастлив от второто си място на писта, на която има рекордните 6 победи. Дани Педроса пък за четвърти път стъпва на подиума този сезон

Маркес постигна на Херес хеттрик, тъй освен първата позиция и успеха на финала, направи и на-бързата обиколка – 1:39,841. Това бе първата победа на Маркес в на Херес и в трите класа, в които е карал. Сега той е първият пилот след Мик Дуън през 1992 г. с 4 поредни победи от 4 старта в началото на шампионата. 

Далеч назад, с огромното изоставане от 27,494 сек. бе Андреа Довициозо (Ducati Team), който се движеше в пакет и водеше битка с 6-ия в класирането Алваро Баутиста (GO&FUN Honda Gresini), Алекс Еспаргаро ((NGM Forward Racing) – 7-и и Брадли Смит (Monster Yamaha Tech3) -8-и. Четиримата се събраха в 0,5 сек. На финала. Топ 10 допълниха съотборника на Смит – Пол Еспаргаро и Щефан Брадъл (LCR Honda MotoGP).