Начало Moto News МотоGP: Маркес: Бях на ръба на катастрофата във всеки завой

МотоGP: Маркес: Бях на ръба на катастрофата във всеки завой

44
0
Марк Маркес,Хорхе Лоренцо

Марк Маркес продължи перфектния си сезон в МотоGP с шеста победа – този път на пистата Муджело. Всички успехи на младия испанец освен това са постигнати от полпозшън.

Звездата на Хонда води упорита битка с Хорхе Лоренцо (Ямаха) в последния кръг от световния шампионат, спечелвайки в крайна сметка с разлика от 0,123 сек. Двамата се смениха начело на колоната общо 11 пъти в последните 7 обиколки.

В средата на надпреварата предната гума започна да се движи много при спиране, защото карах на лимита. На тази писта Ямаха бяха наистина много силни. Когато задминах Хорхе за първи път, бях наясно, че ще се върне пред мен. Миналата година изпреварих Дани [Педроса] горе-долу по същото време, а след една-две обиколки бях катастрофирал. Усещането на мотора бе горе-долу същото. И помислих, прецених риска, след което реших да натисна на 100% отново във финалния тур и това бе ключът към победата. Беше страхотна битка, но й се насладих едва след карирания флаг, защото Хорхе бе страшно силен. Затова натисках толкова. Бях на ръба на катастрофата във всеки завой – коментира Маркес след надпреварата.

Той допълни, че не е очаквал да спечели, а е маркирал Муджело прост като старт, където трябва да трупа точки.

Следващият старт е на Каталуния, където Марк завърши трети миналата година след Лоренцо и Педроса:

Идва домашната ми писта. Ще е прекрасно да карам пред родните фенове, но Ямаха са наистина силни и там, така че вероятно ще е още една страхотна битка.

Педроса отбеляза от своя страна, че състезанието е било трудно за него и не е постигнал желания резултат:

Ръката все още ми създава проблеми и не бях в състояние да дам 100% от себе си. Благодаря на отбора за търпението, докато се възстановявам. Самата надпревара бе интересна, поздравления за Марк и Хорхе за чудесната битка! Според мен е положително, че се борим и че подобрихме някои неща. Сега трябва да продължим да се работим, но аз трябва да се възстановя изцяло. В понеделник съм на преглед при доктор Мир и се надявам да съм в по-добра форма след две седмици.