Начало Moto News MotoGP: Маркес и Honda покориха Тексас

MotoGP: Маркес и Honda покориха Тексас

32
0

Пилотът на Repsol Honda Марк Маркес покори отново тексаската писта в Остин. Миналата година на това трасе той спечели първата победа като пилот във висшия клас, а сега триумфира отново.

Успехът на Honda бе пълен, тъй като на втори – на 4,124 сек. финишира съотборника на Маркес Дани Педроса. Така световният шампион за този сезон има две победи от два старта и пълен актив от 50 точки.  Най-много обаче се радваха от Ducati, тъй като Андреа Довициозо стъпи на подиума. Това е първи подиум на марката от 2012 г. насам.

Испанецът поведе от самото  начало. Първи, но с драматичен фалстарт тръгна Хорхе Лоренсо (Movistar Yamaha MotoGP). Той се изстреля  много преди загасването на светофарите, за което и получи наказание с преминаване през питлейна, с което изостана много. Напред се откъснаха двамата пилоти на Honda, следвани от Щефан Брадъл, от сателитния тим LCR Honda.  Отзад Валентино Роси започна страхотен щурм, като изпревари Кал Кръчлоу (Ducati Team), Довициозо и Брадъл. На трета позиция се бе укрепил Андреа Яноне с Ducati от екипа на Pramac Racing. Роси започна битка с него за третото място, докато съотборникът му Лоренсо отзад се бореше да влезе в зоната на точките.  Темпото на Роси обаче започна да спада и той постепенно започна да пропада назад в класирането. Същото стана и с Яноне. Брадъл и Довициозо си върнаха позициите.  В същото време  Лоренсо стана 14-и.

Роси бе притиснат от двамата пилоти на Monster Yamaha Tech 3 – Пол Еспаргаро и Брадли Смит, които го изпревариха. Кал Кръчлоу пък направи грешка и падна на втория завой. После стана ясно, че е със счупена ръка. Съотборникът му Довициозо в последните обиколки обаче предприе щурм и успя да се добере до подиума. Смит също атакува Брадъл, но германецът този път не се предаде и остана 4-и, а след него бяха Смит, Рол Еспаргаро и Андреа Яноне. Валентино Роси остана на 8-а позиция, следвано от Алекс Еспаргаро (NGM Forward Racing), а 10-и стана Хорхе Лоренсо, който взе първите си точки за сезона.