Начало Moto News МотоGP: Маркес изпревари Лоренцо с 0,01 сек в квалификацията на Арагон

МотоGP: Маркес изпревари Лоренцо с 0,01 сек в квалификацията на Арагон

42
0
Дани Педроса,Марк Маркес

Марк Маркес (Хонда) спечели седми полпозишън за настоящия сезон в шампионата на МотоGP. 20-годишният пилот бе само с 0,01 сек (1 стотна от секундата) по-бърз от Хорхе Лоренцо (Ямаха). Трети остана съотборникът му Дани Педроса.

Първата позиция на Арагон е трета поредна за Марк и бе спечелена след сериозна битка на испанското трасе. Той и основните му съперници в борбата за титлата ще стартират утре в реда, в който са и във временното генерално класиране на първенството.

Четвърти на грида ще е Валентино Роси (Ямаха). Легендарният италиански пилот бе втори до заключителните минути на сесията, когато бе изместен назад. На 0,166 сек от него се класира Щефан Брадл (LCR Хонда), а Алваро Баутиста (Грезини Хонда) е на 0,174 сек от Роси.

Кал Кръчлоу (Тех 3 Ямаха) се бореше с липсата на достатъчно висока максимална скорост и успя да даде едва седмо време в квалификацията. Съотборникът му Брадли Смит се класира веднага зад него (осми), а топ 10 допълниха Андреа Довициозо (Дукати) и Алекс Еспаргаро (Пауър Електроникс Аспар).