Начало Moto News МотоGP: Маркес може да изкара цялата си кариера в Хонда според Роси

МотоGP: Маркес може да изкара цялата си кариера в Хонда според Роси

52
0
Марк Маркес

Марк Маркес може да изкара цялата си кариера в Хонда, смята Валентино Роси.

Легендарният италиански пилот спечели три поредни титли с този тим и в края на 2003 г. си тръгна. Основната причина бе, че според него се даваше твърде висока оценка на мотора и не толкова на неговите постижения. На въпрос дали Маркес, спечелил всички надпревари от началото на сезона, може да се озове в подобна ситуация, Роси отговори:

Честно казано, не знам какво е положението в Хонда в момента. Може да се е променило. През 2003 г. на мен ми бе необходима различна мотивация. Това е нещо, което изпитваш вътре в себе си, в сърцето си. Изборът ми да отида в Ямаха бе страхотен за мен лично. Но всеки пилот има своя история, различна кариера и собствени усещания. Според мен Марк може да се състезава за Хонда през цялата си кариера, ако се чувства добре там – заяви Валентино.

Договорът на Маркес, както и на още няколко топсъстезатели в МотоGP, изтича в края на настоящата година. Засега младият испанец няма намерение да сменя отбора си.

Роси пък завърши теста на Херес с трето време, само на 0,326 сек от шампиона. Най-доброто му време бе дадено в симулационна квалификационна серия.

Нямахме кой знае колко нови неща за тестване, но тренировката бе важна – коментира италианецът. – Работихме по електрониката, за да подобрим ускорението, както и по някои детайли от шасито, за да улесним влизането в завоите. Набелязахме и посоки за развитие на мотора. Новото шаси (използвано за по-добра стабилност при спиране) ми харесва повече от предишното. Ще продължа да го използвам и в Льо Ман.